Početna Kultura Poslednje tumačenje izložbe „Percepcije. Žena po meri društva?“

Poslednje tumačenje izložbe „Percepcije. Žena po meri društva?“

0

Izložba Percepcije. Žena po meri društva? otvorena je u Galeriji Matice srpske još samo nekoliko dana, do 6. januara 2019. godine, a 4. januara u 18.00 sati publika će imati priliku da čuje poslednje stručno tumačenje izložbe.

Tokom puna tri meseca trajanja izložbe, preko 10.000 posetilaca je videlo na jednom mestu umetničko nasleđe Srbije i Velike Britanije, predstavljeno kroz temu (re)prezentacije žene u društvu.

Postavkom izložbe kao i putem 25 različitih pratećih događaja vođeni su razogovori o srpskim i britanskim umetnicama kao i drugim značajnim ženama koje su pomerale granice društva.

Na poslednjem stručnom tumačenju msr Jelena Ognjanović, kustoskinja i autorka izložbe predstaviće izložena dela u svetlu tzv. ženskih pitanja i govoriti o umetnicama i prikazanim ženama kao objektima i subjektima, kao alegorijama i njenim društveno utemeljenim kategorijama.

Ulaz na stručno tumačenje je besplatan.

Galerija Matice srpske otvorena za posetioce 2. i 3. januara od 10.00 do 20.00 sati, 4. januara od 10.00 do 22.00 sata i 5. januara od 10.00 do 18.00 sati.

Za sve informacije o izložbi možete se obratiti Jeleni Ognjanović, kustosu izložbe na telefon 069 1103 051, kao i putem mejla na j.ognjanovic@galerijamaticesprske.rs

Izvor: Dnevnik
Foto: Matica srpska