Početna Gradske teme Pab kvizovi sve popularniji po novosadskim kafićima

Pab kvizovi sve popularniji po novosadskim kafićima

0

Tokom poslednjih nekoliko godina i u Novi Sad je sa Zapada stigla jedna od javnih popularnih društvenih igara pa se tako na stotine mladih Novosađana okuplja po kafićima na popularnim “pab kvizovima”, zanimljivim događajima na kojima mogu da se druže i nadmeću.

Kvizovi se održavaju u različitim lokalima širom Novog Sada, ali je koncept prilično sličan. Takmiči se u ekipama, a svaka ekipa ima do šest clanova koji zajedno pokušavaju da odgovore na pitanja iz raznih oblasti.

Po pravilu, najbolje prolaze ekipe u kojima svaki član ima različita interesovanja pa mogu zajedno da se dopunjuju, kada se postavljaju pitanja iz istorije, sporta, muzike, filma i slično.

Goran Bogunović, voditelj prvog redovnog pab kviza u Novom Sadu, odnosno kviz-master u lokalu “Šemrok”, za 021.rs kaže da je kviz sjana prilika da se, uz zabavu i druženje, pokaže i znanje.

“To je prilika da se napravite pametni u kafani i da popijete usput. Redovno na kviz dolazi u proseku između 20 i 24 ekipe. Zadivlljen sam ljudima koji već godinama dolaze, ne očekujući nikakvu nagradu, sem dobrog provoda i lepog druženja, naravno”, priča Goran.

U pabovima je uvek dobra atmosfera za vreme kviza, ljudi se raduju, pričaju, dogovaraju i smeju, što je nešto što se inače u kafićima ne bi dešavalo ovim manje prometnim danima (ponedeljak, utorak, sreda, četvrtak, petak i nedelja), kada se ređe izlazi.

Kao pravi koktel dobrog provoda, druženja, takmičarskog duha, ali i vežbanja moždanih vijuga, pab kvizovi su dobar način da se provede veče malo drugačije. Oni su i dokaz da dobar provod u Novom Sadu ide dalje od noćnih klubova i svirki, kao i da i sreda uveče može biti podjednako zanimljiva kao petak.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay