Početna Kultura Poziv mladima za učešće na međunarodnom projektu “Omladinski angažovani teatar”

Poziv mladima za učešće na međunarodnom projektu “Omladinski angažovani teatar”

Otvoren je novi javni poziv za sve mlade koji žele da učestvuju u međunarodnom projektu Omladinski angažovani teatar. Rok za prijavu je 30. april 2021.

Projekat Omladinski angažovani teatar podrazumeva produkciju omladinske predstave kroz radioničarski rad, u kojoj mladi učestvuju kao autori i izvođači. Projekat je zamišljen kao mešavina različitih aktivnosti: društvena istraživanja, debate, predavanja, prezentacije, umetnički i kreativni radovi, timski rad, međunarodne omladinske razmene.

Sa mladima će na projektu raditi dramska pedagoškinja i glumica Sonja Leštar i rediteljka Maja Grgić.

Ova predstava je deo međunarodnog projekta European Youth Engagement Network 2.0 – EYE.net 2 podržanog od strane EU programa Evropa za građane i građanke. Nosilac projekta je Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” u saradnji sa 15 partnerskih organizacija iz devet država.

Partnerske organizacije iz Grčke, Nemačke, Češke, Italije, Slovenije, Francuske, Srbije i Litvanije imaju zadatak da naprave autorsku omladinsku predstavu na neku od sledećih tema: izbeglička kriza, ženska prava, evroskepticizam, solidarnost, fake news, ekologija, antifašizam, ekonomija. Nakon premijernih izvođenja, predstave će gostovati u partnerskim državama. Mladi koji učestvuju u projektu imaće mogućnost da putuju i sarađuju sa vršnjacima iz partnerskih država. Predstave će biti izvedene kao deo glavnog programa dve evropske prestonice kulture Novi Sad 2022 i Kaunas 2022.

Trupa Drž’ – ne daj kao partner na projektu poziva sve zainteresovane osobe uzrasta od 15 – 30 godina, svih obrazovnih, društvenih i životnih profila, srednjoškolce i studente, sa umetničkim ili glumačkim iskustvom ili bez iskustva, iz Novog Sada i okoline da se prijave za učešće u ovoj uzbudljivoj kreativnoj avanturi.

Formular za prijavljivanje možete pronaći na zvaničnom sajtu Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo/NS2021