Početna Kultura Pozorišne radionice za mlade u Kulturnom centru Novog Sada

Pozorišne radionice za mlade u Kulturnom centru Novog Sada

0

Kulturni centar Novog Sada i ove godine organizuje pozorišne radionice za mlade, ovaj put na temu pisanja dramskog teksta i scenarija.

Cilj radionica je savladavanje osnovnih pravila dramskog pisanja, upoznavanje sa teorijskim okvirima, šta je drama, šta scenario, šta znače pojmovi: naracija, narativ, koji su delovi priče, kako se gradi karakter, šta je dramska struktura, šta su tema, ideja, događaj, situacija, sukob, motivacija, prepreka i slično.

Krajnja ideja da se svaki učesnik nakon ispraćenog ciklusa radionica osposobi za samostalno pisanje dramskih minijatura (scene, mini-drame, scenarija).

Radionice će se održavati u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada (Katolička porta 5) a namenjene su mladima uzrasta od 16 do 20 godina. Planirana je realizacija ukupno pet radionica.

Radionice počinju 15. maja, održavaće se subotom u terminu od 12 do 14 časova i trajaće do 12. juna.

Prijave su u toku i možete se prijaviti slanjem mejla sa svojim podacima (ime, prezime, datum rođenja i kontakt telefon) na mejl scenske redakcije KCNS scenskaredakcija.kcns@gmail.com.

Na radionicama će se poštovati sve preventivne mere propisane od strane Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije, svi prisutni su u obavezi da nose masku i drže propisanu fizičku distancu u toku trajanja radionica, a na ulazu će se vršiti merenje temperature i dezinfekcija ruku.

Izvor: 021
Foto: Pixabay