Početna Kultura Predavanje o industrial rok muzici 6. decembra u CK13

Predavanje o industrial rok muzici 6. decembra u CK13

Predavanje “Uspon i pad industrial rock muzike – istorijat žanra” Mihajla Obrenova održaće se u četvrtak, 6. decembra, u 20 časova u CK13.

Predavanje obuhvata istorijat žanra industrial muzike sa osvrtom na prethodnike žanra, pionire sa kraja sedamdesetih, tendencije s kraja 20. veka, kao i zamiranje žanra tokom dvehiljaditih godina. Predavanje će obuhvatiti i poseban blok o industrial rok bendovima sa područja stare Jugoslavije.

Predavač je novosadski muzičar Mihajlo Obrenov. Po struci je filmski reditelj, autor je više stotina muzičkih spotova za underground bendove, nekoliko celovečernjih filmova i radio je na produkciji muzičkih albuma. Frontmen je industrial rock benda dreDDup koji postoji od 1997. godine i organizator je muzičkih dešavanja od 2000. godine do danas.

Predavanje se realizuje u okviru projekta “Novo u popularnoj muzici”, kojim se propituje odnos savremene i nove popularne muzike. Iako popularna muzika može imati komercijalni potencijal na uštrb kvaliteta muzičke ekspresije, inovacije i participativnosti, ona pak odiše autonomnim tendencijama u muzičkoj kreativnosti.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay