Početna Kultura Predstava “Čučuk Stana” u utorak u KCNS

Predstava “Čučuk Stana” u utorak u KCNS

0

cucuk-stana-predstava_640x330

Predstava “Čučuk Stana” biće odigrana u utorak 31. marta u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada sa početkom u 19 časova.
Monodrama “Čučuk Stana” po tekstu Rajka Đurđevića i režiji Cizane Murusidze, u tumačenju Mire Đurđević premijerno je izvedena 24. januara 2014. godine na Maloj sceni pozorišta “Madlenianum”.

Monodrama “Čučuk Stana” predstavlja život srpske i grčke heroine Čučuk Stane – žene Hajduk Veljka i velikog grčkog junaka Jorgakisa Olipiosa, rođene krajem 18. veka u selu Sikole blizu Negotina, a sahranjene pod Olimpom.

Realističkim načinom igre i scenskim prikazom, ispričana je priča o životu ove vanvremenske žene, koja je upravo svojom ličnošću, neobuzdanim temperamentom i karakterom, sa svojih nepunih 18 godina, uticala na događaje presudne za istoriju Srbije i Grčke.

Pored izvođenja predstave na raznim scenama, u junu 2014.godine monodrama je izvedena i u okviru “Dana srpske kulture” u Parizu, gde je imala fantastičan prijem kod publike, o čemu su pisale i “Frankfurtske vesti” širom dijaspore.

Autor: NsHronika.rs
Foto: kcns.org.rs