Početna Sport Slavlje na Spensu, Vojvodina u svom prvom evropskom finalu

Slavlje na Spensu, Vojvodina u svom prvom evropskom finalu

0

kkkkOdbojkaši Vojvodine NS seme izborili su večeras plasman u finale Čelendž kupa pošto su i u drugom polufinalnom duelu bili bolji od Stroitelja iz Minska rezultatom 3:2.

 
Posle nešto više od dva sata igra rezultat je po setovima bio 23:25, 34:25, 22:25, 25:15 i 15:10.
Vojvodina je gubila 2:0, ali je smogla snage da dobije naredna dva seta koja su joj garantovala prolaz dalje jer su u prvom meču u Belorusiji crveno-beli slavili sa 3:1.
Publika u maloj sali na Spensu je na nogama dočekala kraj četvrtog seta, koji su Novosađani večeras odigrali najbolje što znaju, kada su morali da idu na sve ili ništa. A nije dobro počelo, u prvom su vodili 20:16 pa su ga izgubili, u drugom su posustali u samoj završnici, da bi u trećem ipak uspeli da se uzdignu i vrate u meč. U petom setu domaći igrači su igrali rasterećeno i za publiku, nasuprot potpuno indisponiranim gostima iz Minska.
U finalu će Vojvodina igrati sa Benfikom koja je eliminisala italijansku Ravenu. U finalu se igraju dva meča, prvi na Spensu 8. aprila, a revanš je u Lisabonu 12. aprila.
Podsetimo, Vojvodina je ove godine već osvojila nacionalni kup, a u polufinalu plej-ofa slede joj dueli sa Crvenom zvezdom. (S.K.)

Autor: 021