Početna Kultura Predstava “Naše mesto” u subotu u KCNS

Predstava “Naše mesto” u subotu u KCNS

0

Predstava “Naše mesto”, rađena u koprodukciji Kulturnog centra i “Teatra 34”, biće odigrana u Velikoj sali KCNS-a u subotu, 11. marta u 19:30 časova. U ovom scenskom ostvarenju igraju mladi glumci Nikolina Spasić i Milan Novaković, dok je režija pripala Bogdanu Jankoviću. Dramaturg predstave je Simon Grabovac, a za scenografiju je bila zadužena Nevena Vujasinović.

“Predstava ‘Naše mesto’ nastala je iz duboke potrebe da se na jedan razigran i neposredan način progovori o gradu koji se guši pod pritiskom raznolikih klišea i predstava o sebi i stalne iskonske potrebe za uobličenjem posebnosti sopstvenog identiteta. Započinjući ovu istraživačku avanturu, sučelili smo se sa bogatom klasičnom literaturom o našem gradu, njegovoj istoriji, znamenitostima, značajnim ličnostima, kao i kritički intoniranim stavovima o mnogim aspektima urbane, kulturne i istorijske zbiljnosti, sa jedne, i ‘litaraturom’ koju proizvode mediji masovnih komnunikacija, zadržavajući posebnu pažnju na sadržajima bezgraničnih prostora društvenih mreža, tj. na onoj virtualnoj ‘demokratskoj tribini’ u kojoj skoro svako može da iznese svoja mudra zapažanja, zaključke. Sučeljavajući ovu sliku i stavove, ovaj virtuelni izlog o gradu sa onim prethodnim i posebno ga izoštravajući kroz životnu perspektivu dvoje mladih ljudi dobija se jedna razuđena slika koja više nego jasno nanovo potvrđuje da je suština i život grada, pa tako i Novog Sada, mnogo kompleksniji, širi i razuđeniji. Sama predstava je svojevrstan medij, putem kog će Novosađani moći da kažu šta zaista misle i osećaju o svom gradu i tako mu ‘pomognu’ da bude svesniji sebe, svojih različitosti, želja, težnji i potreba”, izjavio je Simon Grabovac.

Cena ulaznice je 500 dinara, a za studente i grupne posete (minimum 10 osoba) 300 dinara. Karte se mogu kupiti svaki dan na biletarnici Kulturnog centra Novog Sada od 19 do 21 čas, ili rezervisati putem mejla: kcnsscena@gmail.com

Autor: NsHronika