Početna Danas u gradu Novi aparati na Odeljenju oftamologije Doma zdravlja na Limanu IV

Novi aparati na Odeljenju oftamologije Doma zdravlja na Limanu IV

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat posetio je Odeljenje oftalmologije Doma zdravlja “Novi Sad” na Limanu IV koje je dobilo nove aparate. Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, po javnom konkursu za sufinansiranje i finansiranje projekta za unapređenje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, Domu zdravlja “Novi Sad” je dodelila sredstva u visini od 1 200 000 dinara za nabavku automatizovanog keratorefraktometra, a isto toliko sredstava je izdvojeno iz budžeta Grada Novog Sada za nabavku beskontaktnog tonometra.

“Grad Novi Sad je za potrebe oftalmološkog odeljenja Doma zdravlja na Limanu izdvojio sredstva iz budžeta za nabavku savremenih aparata. Time su omogućeni bolji uslovi za pregled pacijenata, kvalitetnije merenje, brzo i precizno dobijanje rezultata i tačno postavljanje dijagnoze bez dodatnih dolazaka. Grad će i dalje nastaviti da podržava ovakve i slične projekte koji imaju za cilj unapređenje usluga zdravstvene zaštite”, rekao je prof. dr Zoltan Horvat.

Direktor Doma zdravlja “Novi Sad” prim. dr Veselin Bojat je rekao da “Dom zdravlja” ove godine slavi veliki jubilej, a to je 50 godina postojanja.

“Dom zdravlja ‘Novi Sad’ je lider u oblasti primarne zdravstvene zaštite, a o tome svedoči niz akcija i novih metoda koje smo uveli u redovnu praksu u okviru primarne zdravstvene zaštite. Prošle godine otvorena je senzorna soba za decu ometenu u razvoju, a danas smo novim aparatima unapredili rad oftalmološkog odeljenja”, zaključio je je prim. dr Veselin Bojat.

Autor: NsHronika