Početna Kultura Premijera “Ane Karenjine” sutra u Novosadskom pozorištu

Premijera “Ane Karenjine” sutra u Novosadskom pozorištu

0

Predstava “Ana Karenjina“, koju je prema čuvenom romanu Lava Tolstoja na scenu postavio makedonski reditelj Dejan Projkovski, biće izvedena u Novosadskom pozorištu 15., 16. i 24. aprila, najavili su iz tog pozorišta.

Poslednje igranje ovog meseca biće u okviru 70. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, koje se ove godine održava u izmenjenom obliku, pa se svaka predstava izvodi u matičnoj kući.

U naslovnoj ulozi će se, umesto višestruko nagrađivane Marte Bereš, koja je na porodiljskom odsustvu, naći glumica Timea Filepo subotičkog pozorišta “Deže Kostolanji”.

Ona navodi da joj je dodeljena uloga iz snova, o kojoj sanja svaka glumica.

“Veoma sam zadovoljna što mi je ukazano poverenje i sigurno da ću se jako potruditi oko ove uloge. Ona je izuzetno zahtevna, i malo je slučajeva gde tu ulogu dodeljuju mladoj glumici, koja još uvek nije majka, s obzirom na to da se motiv majčinstva snažno prožima kroz ovo delo”, kazala je Filepo.

Arpad Mesaroš tumači lik Vronskog, dok njegovog suparnika Karenjina igra Atila Nemet, koji je za ovu ulogu nagrađen na prošlogodišnjem festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima.

“U Karenjinu su duboko urezani psihički, odnosno nevidljivi ožiljci – onakvi kakve sa sobom nosi svaki čovek usled teške traume koju je doživeo. Jedna od takvih trauma jeste upravo razvod – suočavanje sa činjenicom da se rastajete od voljene osobe, da više niste voljeni, da su vas izdali, da ste napušteni, prevareni… A sve to je Karenjin”, izjavio je Nemet o svom liku.

Izvor: RTV
Foto: Novosadsko pozorište