Početna Kultura Premijera komedije “Rodoljupci” u SNP-u

Premijera komedije “Rodoljupci” u SNP-u

0

U Srpskom narodnom pozorištu, u četvrtak, 12. aprila, biće izvedena premijera komedije Jovana Sterije Popovića “Rodoljupci” u režiji Radoja Čupića.

Za muzičke aranžmane i korepeticiju zadužen je Miloš Mitić, autor teksta songova i dramaturške adaptacije je Jelena Ćupić, scenograf je Željko Piškorić, kostimograf Marina Sremac a koreograf Ista Stepanov.

U predstavi igraju: Milan Kovačević (Žutilov), Aleksandar Gajin (Šerbulić), Marko Marković (Gavrilović), Ivan Đurić (Lepršić), Milovan Filipović (Smrdić), Jovana Balašević (Zelenićka), Danica Grubački (Milčika), Gordana Kamenarović (Nančika) i Radoje Čupić (Nađ Pal).

Ovo je druga režija Radoja Čupića u SNP-u, nakon predstave “Džandrljiv muž”, koja je premijeru imala 2005. godine.

Ideja reditelja je da predstava ima elemente operete i muzika će biti izvođena uživo.

Biće to sedma postavka Sterijine komedije “Rodoljupci” na sceni SNP-a (1925, režija D. Milutinović; 1930, režija B. Gavela; 1948, režija R. Vesnić, 1956, režija J. Konjović; 1986, režija S. Unkovski; 2011, režija S. Vukićević).

Pretpremijera će biti održana 10. aprila u 19.30, na sceni “Pera Dobrinović” i moći će da se uđe samo uz ulaznice koje će se podizati na Biletarnici SNP-a na dan pretpremijere, u utorak, 10. aprila, od 10 časova.

Izvor: RTV