Početna Kultura Premijera predstave “Razvojni put Bore Šnajdera” sutra u Srpskom narodnom pozorištu

Premijera predstave “Razvojni put Bore Šnajdera” sutra u Srpskom narodnom pozorištu

1

SNP 4

U utorak, 17. maja 2016. godine u Srpskom narodnom pozorištu na sceni “Pera Dobrinović” u 19,30 časova održaće se premijera dramske predstave Aleksandra Popovića “Razvojni put Bore Šnajdera” u režiji Predraga Štrpca, a ostala izvođenja u sredu, 18. i ponedeljak, 23. maja.

Drama “Razvojni put Bore Šnajdera”, scenska karakteristika u četiri stavke, i danas pleni misterioznošću i dvosmislenošću svoje sjajne i nadmoćne “jasnoće”. U osnovnoj dimenziji, vreme, taj najbolji sudija u teatru i životu, pokazalo je da ironična i satirična saga o Bori Šnajderu, od “tragikomedije jezika”, neumitno postaje grandiozni “ginjol” jednog mentaliteta. Delo je proglašeno polovinom devedesetih godina za najbolju srpsku dramu druge polovine dvadesetog veka.

Popović je dobitnik Vanredne Sterijine nagrade za eksperimentalni rad iz oblasti komedije i nosilac je Sterijine nagrade na 12. Sterijinom pozorju 1967. godine za komad “Razvojni put Bore Šnajdera”.

U ulozi Bore Šnajdera nastupiće prvak Drame SNP-a Radoje Čupić, a uz njega su i Strahinja Bojović, Miroslav Fabri, Stefan Juanin, Igor Pavlović, Dušan Vukašinović, Aleksandra Pleskonjić, Tijana Maksimović, Marija Medenica i Tijana Marković.

Dramaturg je Svetislav Jovanov, scenografija je poverena Vesni Popović, kostimi Dragici Laušević, kompozitor je Aleksandar Bahun, scenski pokret Andreja Kulešević.

Izvor: RTV
Foto: Srpsko narodno pozorište

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here