Početna Kultura Premijerni koncert Zafira i Vasilisa Hadžimanova: Mjuzikl i Šansona u Studiju M

Premijerni koncert Zafira i Vasilisa Hadžimanova: Mjuzikl i Šansona u Studiju M

0

zafir-i-vasil-hadzimanov-foto-milan-josipovic02-jpg_660x330

U nedelju 19. aprila u Studiju M, novosadska publika će imati jedinstvenu priliku da prisustvuje Master class-u Zafir Hadžimanov: Mjuzikl i Šansona, a nakon toga i premijernom koncertu Zafira Hadžimanova u pratnji Vasila Hadžimanova i njegovog kvarteta.
Treća po redu M Lab klinika ima tu čast da ugosti Zafira Hadžimanova, umetnika koji duže od pola veka neguje i poklanja dobru muziku, poeziju, glumu i pesmu ljudima širom sveta, od Beograda do Bostona i Moskve, od Skoplja do Sidneja i Pariza. Sam ili u tandemu sa svojom suprugom Senkom Veletanlić izveo je stotine koncertnih i TV nastupa, snimio desetine albuma i osvojio iskreno oduševljenje i aplauze publike, kao i brojna stručna priznanja. U pozorištu i na filmu odigrao je nekoliko nezaboravnih uloga, a autor je i prvog makedonskog mjuzikla “Halo buđenje”. Ima nekoliko knjiga poezije i proze i dobitnik je povelje “Stražilovo” za knjigu stihova “Pas pevaćica”.
Kao čovek koji je podjednako uspešan u vokalnoj interpretaciji i glumi, mjuzikl je ispao idealan teren za Zafira. Ostvario je ogroman uspeh i priznanja za svoje uloge Tevija u mjuziklu “Violinista na krovu” i Žan Val Žana u mjuziklu “Jadnici”.

Upravo zato tema Zafirovog Master Class -a i jeste mjuzikl i šansona.

Predavanje pocinje u 17 časova u Studiu M a ulaz je besplatan.

Drugi deo ove epizode odigraće se takodje u Studiju M istog dana u 21 čas, kada će Zafir održati koncert u pratnji svog sina Vasila Hadžimanova i njegovog kvarteta, inače moderatora programa M Lab serijala.

Koncert će biti sačinjen od Zafirovih hitova, šansona, makedonskih narodnih pesama i poznatih tema iz mjuzikala u kojima je Zafir ostvario uspesne uloge.

Ulaz na Master Class Zafir Hadžimanov: Mjuzikl i Šansona koji počinje u 17 časova je besplatan. Ulaznice za koncert Zafira Hadžimanova u pratnji Vasila Hadžimanova kvarteta. koji je zakazan za 21 čas se mogu kupiti u Gigstix prodajnim mestima po ceni od 500 dinara. Ulaznice će biti dostupne i na ulazu Studija M 19. aprila po istoj ceni.

Autor: RTV
Foto: exitfest.org