Početna Kultura “Prepusti se umetnosti” u Galeriji Matice srpske

“Prepusti se umetnosti” u Galeriji Matice srpske

0

Кako bi boravak i iskustvo uživanja u umetnosti učinili jedinstvenim, za posetioce je pripremljena posebna prostorija u okviru Stalne postavke Galerije Matice srpske – “soba za prepuštanje umetnosti”.

Svake nedelje očekuje vas drugo umetničko delo koje stvara specifičnu atmosferu. U sinergiji umetnosti, zvuka, prostora i svetla, imaćete priliku da budete sami s umetničkim delom i da ga doživite na vama svojstven način.

Posetite Galeriju Matice srpske, razigrajte svoje misli i osećanja, preispitajte ih u dodiru s umetničkim delima i prepuštajući im se dozvolite da vas povedu…

Ove nedelje (18-23. avgust) u sobi za prepuštanje izloženo je delo Petra Lubarde Кvrgava stjena iz 1951. godine. Apstraktni prikaz planinskog predela izveden slobodnim, brzim i spontanim potezima iz ruke Petra Lubarde, uvodi posetioce vas u svet simboličkog i uz odgovarajuće zvuke stvara posebnu atmosferu idealnu za beg od svakodnevice.
Poslednjih nekoliko meseci usled nemogućnosti da se najrazličitiji kulturni događaji održe u našem gradu, osećaj da nam je kultura odsutna postaje sve prisutniji. Međutim, muzeji i galerije su mesta otvorena za publiku, u kojima se i dalje nesmetano može uživati u kulturi i umetnosti. Zato, kreirajte vama sigurnu i prijatnu atmosferu, posetite Galeriju Matice srpske sami ili sa svojim najbližima i prepustite se umetnosti.

Galerija Matice srpske otvorena je svakim danom osim ponedeljkom i to: utorak – četvrtak: 10 – 20 sati; petak: 10 do 22 sata; subota i nedelja: 10 do 18 sati.
Cena pojedinačne ulaznice iznosi 100,00 dinara, dok je petkom ulaz u Galeriju besplatan.

Za sve informacije možete se obratiti Jeleni Ognjanović na telefon 021/48-99-018 ili 069/11-03-051.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs) on

Izvor: NSU
Foto: Wikipedia