Početna Kultura Prijavite se na kurs fotografije i učite od vrhunskih majstora

Prijavite se na kurs fotografije i učite od vrhunskih majstora

0

fotografski klub

Viši kurs fotografije Fotografskog kluba Vojvodina je namenjen naprednim fotoamaterima, umetnicima, novinarima i drugima koji žele da prodube svoje znanje u fotografiji i na školsko-metodički način se osposobe tehnički i likovno za izlagački i profesionalni rad. Kurs obuhvata rad sa analognom fotografijom, i rad sa digitalnom fotografijom.
Viši kurs fotografije FKV se odvija pod patronatom Foto saveza Srbije.

Posebna pažnja je usmerena na razvijanje individualnih potencijala polaznika i specifičnosti njihovog različitog senzibiliteta i na analizu i komentarisanje radova polaznika.

U toku kursa polaznici će usvajati fotografski rečnik kojim će vizuelno artikulisati svoje ideje, emocije i namere. Izgradiće vlastite vrednosne poglede i kriterijume na likovnu organizaciju umetničkog dela. Razvijaće se ka istraživačkoj i kreativnoj fotografiji, bez šablonskih rešenja i ponavljanja često viđenih formi.

Na kraju kursa će se održati izložba radova polaznika kursa.
Prijave za kurs su do 25. oktobra 2015. a test provere se polaže 27. oktobra 2015. o čemu će svi prijavljeni biti obavešteni.

PREDAVAČI NA VIŠEM KURSU

Predavači su najpoznatiji Majstori fotografije Foto saveza Srbije, renomirani umetnici sa velikim izlagačkim i profesionalnim iskustvom, dugogodišnji urednici fotografije renomiranih časopisa, i profesori sa dugogodišnjim pedagoškim iskustvom, predavači sa dugogodišnjem iskustvom u vođenju škola za fotografiju i foto-kurseva, a pojedini predavači su i autori originalnih naučno-stručnih radova iz teorije umetnosti fotografije i fotografske tehnike.
Predavači su: Tomislav Peternek MF FSS (doajen srpske i jugoslovenske fotografije), Miroslav Predojević MF FSS (sekretar FSS), Zoran Đorđević MF FSS (član Umetničkog saveta FSS i predsednik Foto kluba Kragujevac), prof. dr Željko Škrbić (profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu – odsek fotografija), prof. Sibila Petenji-Arbutina (profesor Visoke tehničke škole u Novom Sadu – primenjena fotografija), prof. Alexandros Vrettakos (predavač na fotografskoj školi „Photodiodos“ u Kozaniju – Grčka) i Milovan Ulićević (predsednik FKV, moderator kursa).

Prijave se vrše isključivo na e-mail kluba: office@fkv.rs a više informacija možete naći na sajtu.

Autor: NsHronika.rs