Početna Sport Kordić: Verujem da ćemo pružiti dobru partiju protiv Zvezde

Kordić: Verujem da ćemo pružiti dobru partiju protiv Zvezde

0

djuric,-kordic

Golman Novosađana Marko Kordić veruje u ekipu pred gostovanje Crvenoj zvezdi. Pre tačno mesec dana, “lale” su izgubile od Rada (1:2), pa odigrale nerešeno sa Radom (1:1), pa ponovo izgubile od Borca iz Čačka (2:4). Potom su, 3. oktobra, pobedile OFK Beograd autogolom Nikole Ignjatijevića (1:0), ali su minulog vikenda opet izgubile kod kuće, od Radničkog iz Niša, 0:2.
Sada je pred timom Zlatomira Zagorčića novi izazov – gostovanje Crvenoj zvezdi u zaostaloj utakmici 13. kola Superlige, odloženoj zbog obaveza mladih reprezentativaca u obe ekipe.

Može li Vojvodina da iznenadi u Ljutice Bogdana?

Uopšte ne sumnjam u to da ćemo pružiti dobru partiju protiv Crvene zvezde“, uveren je Marko Kordić, golman “lala”, koji se od septembra ustalio u startnoj postavi, istisnuvši iskusnog Srđana Žakulu u drugi plan.

Tokom evropskog leta, “lale” su blistale i oduševljavale navijače. Preskočile su tri prepreke ka Ligi Evrope, uključujući i spektakularni trijumf nad Sampdorijom (0:4), pa izgubile dvomeč protiv Viktorije Plzenj. U tom periodu na Karađorđu je pao i šampion, Partizan (3:2).

Međutim, od onda počinju tmurni dani za novosadske “pola bele, a pola crvene”.

“Na velikim utakmicama mi uvek igramo dobro, što smo ove sezone pokazali protiv Sampdorije i Partizana. Bez obzira na loš rezultat iz prethodne utakmice, skupićemo se i siguran sam da ćemo na teren izaći kao pravi kolektiv. Svi u timu verujemo jedni u druge”, dodao je mladi reprezentativac Crne Gore.

Zadnja linija Novosađana “škripi” ove sezone kao mala kada u novijoj istoriji. Pre utakmice protiv OFK Beograda, kapitulirala je na svakoj utakmici od duela sa Javorom, 2. avgusta. Za to postoje i objektivni, ali i subjektivni razlozi.

Kapiten Nino Pekarić od početka sezone se muči sa povredom, oslonac odbrane Igor Đurić otišao je u Tursku poslednjih dana letnjeg prelaznog roka, Lazar Rosić je stigao naknadno, mladi Dominik Dinga još se navikava na seniorski fudbal.

Međutim, uprkos svemu navedenom, Vojvodina je morala bolje.

Poslednji poraz smo doživeli zbog pada samopouzdanja i nedostatka komunikacije u odbrani. Da budem iskren, na tom meču nismo primili golove zbog naših grešaka, kao recimo protiv Borca u Čačku, kada smo dobili gol posle kornera. Prvi gol Radničkog je bio posle zaista jako dobrog šuta iz slobodnog udarca, a drugi iz penala. Moram da kažem da je pri rezultatu 0:1 bila situacija kada je sudija trebalo da dosudi jedanaesterac za nas i siguran sam da bismo u tom slučaju uspeli da napravimo preokret, ali šta je, tu je“, dodao je Kordić.

Spletom okolnosti, Zagorčić je mladom golmanu počeo da pruža šansu u kontinuitetu u jako teškom periodu za “lale”. Da li će gostovanje lideru biti prelomna tačka polusezone za Novosađane?

Stadion “Rajko Mitić”, sreda u 17.30: Crvena zvezda – Vojvodina.

Autor: mondo.rs
Foto: fkvojvodina.rs