Početna Kultura Profesor iz Turske Feridun Ekmekci u nedelju gostuje na “Pod krošnjama na...

Profesor iz Turske Feridun Ekmekci u nedelju gostuje na “Pod krošnjama na Štrandu”

0

pod-krosnjama-na-strandu-foto-rtv.rs_

U okviru letnjeg događaja “Pod krošnjama na Štrandu”, u nedelju 9. avgusta u 18 časova gost će biti Feridun Ekmekci, profesor iz Turske, bicikliticki entuzijasta, promoter projekta Now we move u segmentu Now We Bike.
Kroz razgovor u opuštenom ambijentu Štranda, posetioci će moći da saznaju na koji način aktivni životni stilovi i biciklizam doprinose sticanju iskustva i znanja o različitim kulturama.

Profesor Ekmekci je šef Asocijacije za energetsku efikasnost i zaštitu životne sredine, deo je nastavnog kadra Mugla Sitki Koçman Univerziteta, Departmana za elektroniku i energiju. Učestvovao je u čitavom nizu projekata, sa temama poput uloga NVO u razvoju biciklizma, studije o eko turizmu, radi na razvoju EuroVelo 8 rute u Turskoj,a za života je “pedalao”preko 100.000 kilometara. Član je “Naucnici za biciklizam” (S4C) mreže – Evropska biciklisticke federacije, Razvojne komisije južnoegejske razvojne agencije i takode clan savetodavne komisije Turske delegacije pri EU, pri sekciji za transport i turizam.
Svoj put za Brisel NowWeBike tim će nastaviti u ponedeljak, odlaskom u Hrvatsku – biciklom.
Razgovor sa prisutnima vodiće Marko Trifković iz Novosadske biciklisticke inicijative. Događaj će biti na engleskom jeziku, ispred Biblioteke na Štrandu.
aUTOR:021