Početna Kultura Promocija knjige “Od smrti do života”

Promocija knjige “Od smrti do života”

0

hilvert_relay

Promocija knjige “Od smrti do života” bivšeg zavisnika od droga Slavka Hilverta održaće se u sredu, 13. maja, u Amfiteatru Spensa u 19 sati. U pitanju je autobiografsko delo likovnog umetnika, karikaturiste, prvog jugoslovenskog izvođača bluza na usnoj harmonici i osnivača prve YU bluz grupe. Na svetskoj rang listi iz 2001. godine bio je šesti u sviranju dijatonskog bluza na usnoj harmonici.
Autor u prvom licu jednine ispisuje potresne stranice svog života koji je uglavnom proveo kao narkomanski zavisnik ne krijući “Golgotu” koju je preživeo i on i njegova porodica. Vrlo uspešnu profesionalnu karijeru na evropskoj muzičkoj sceni pratili su veoma teški lični i porodični trenuci.
Mnoge Slavkove prijatelje droga je u najlepšim godinama odvela u smrt. Nisu, na žalost, dočekali da vide njegovu pobedu. Ipak, za druge još nije kasno i autor želi upravo njima da pomogne. Već 17 godina nije narkoman. Poslednjih pet godina proveo je u pisanju knjige koju je nazvao “Od smrti do života” kako bi ukazao na mogućnost prihvatanja novog puta koji vodi u život.
Organizatori promocije su Omladinska organizacija Relay i udruženje Porodica i zdravlje. Na promociji će govoriti pedagog Danijela Grandić, profesor teologije dr Laslo Galus, predesednik udruženja PZ Željko Begić i autor Slavko Jovanović Hilvert. Ulaz je slobodan.

Autor i foto: 021.rs