Početna Gradske teme Gradskom zelenilu prioritet povećanje zelenih površina u Novom Sadu

Gradskom zelenilu prioritet povećanje zelenih površina u Novom Sadu

zelenilo_pres

Vršilac dužnosti direktora JKP “Gradsko zelenilo” Aleksandar Bogdanović izjavio je da je prioritet tog preduzeća povećanje zelenih površina u Novom Sadu. “Deleći sudbinu kompletne privrede i javnog sektora, “Gradsko zelenilo” je godinama propadalo. Nedostatak vizije, hrabrosti i odlučnosti doveli su do toga da u Novom Sadu danas ima dva puta manje zelenih površina nego što je to propisano zakonima Evropske unije. Odlučili smo da promenimo tu praksu. Zato je povećanje zelenih površina u Novom Sadu prioritet svih prioriteta koje smo postavili pred sebe”, istakao je Bogdanović.
On dodaje da je preduzeće uprkos svemu prošlu godinu završilo sa dobitkom od 100 miliona dinara. Poređenja radi, “Gradsko zelenilo” je 2013. završilo sa gubitkom od oko 154 miliona dinara.
“U prethodna tri meseca posadili smo 6.483 sadnice drveća, cveća i ukrasnog bilja, rekonstruisano je oko 10.000 kvadrata travnjaka, pokošena je trava na 4,1 milion kvadrata. Do kraja 2015. godine planiramo da podignemo park na Novom naselju, posadimo više od 150.00 komada cveća, pokosimo preko 20 miliona kvadrata trave, uklonimo sve grafite. Do kraja godine Novi Sad će imati blizu pet hiljada stabala više nego pre godinu dana, a za 19 meseci posadićemo više drveća nego za pet godina ranije”, objašnjava Bogdanović.

Autor i foto: 021.rs