Početna Gradske teme Održan sastanak sa delegacijom grada Dortmunda na temu Evropske prestonice kulture

Održan sastanak sa delegacijom grada Dortmunda na temu Evropske prestonice kulture

Kurt Ajhler, Vanja Vucenovic,

U okviru priprema kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture, juče je održan radni sastanak delegacije grada Dortmunda i članova Programskog saveta, Organizacionog odbora i stručnog tima za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Na radnom sastanku su prisustvovali i član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović, predsednik Programskog saveta Momčilo Bajac, kao i članovi delegacije iz grada Dortmunda, rukovodilac ustanova kulture, Kurt Ajhler, direktorka Biroa za kulturu, Klaudija Kokoška i referent za međunarodnu saradnju i projekte u Birou za kulturu, Burkhard Rinše. Pored njih, prisustvovali su i ostali članovi Programskog saveta i Organizacionog odbora.

dortmund1

Imajući u vidu da je Evropska prestonica kulture 2010. godine održana u regionu Rur, koji obuhvata i Dortmund, ovaj sastanak bila je odlična prilika za razgovor, ali i razmenu iskustava i ideja na temu Evropske prestonice kulture. Član Gradskog veća zadužen za kulturu, Vanja Vučenović na početku radnog sastanka rekao je da su ovakvi sastanci od izuzetnog značaja jer će u velikoj meri pomoći u pripremi kandidature grada. On je dodao da će saradnja sa gradom Dortmundom, koja traje godinama unazad, biti proširena novim projektima, koji će značajno pomoći da Novi Sad dođe do prestižne titule.

dortmund

U toku radnog sastanka, predstavljeni su rezultati Odbora i Saveta, planovi, ali i ideje koje bi se realizovale u narednom periodu. Osim toga, gosti iz Dortmunda, preneli su članovima savete i iskustvo koje može biti od velike pomoći našem gradu za dobijanje ove prestižne titule. Nadalje, članovi tima Rur 2010 pružili su snažnu podršku nastojanjima grada u pripremi za Evropsku prestonicu kulture, a razgovaralo se i o mogućim projektima buduće saradnje na kulturnim projektima izmedju dva grada pobratima koji bi doprineli osvajanju ove prestižne titule.

Autor: NsHronika.rs