Početna Kultura Promocija knjige “Platonova filozofska mitologija” u KCNS

Promocija knjige “Platonova filozofska mitologija” u KCNS

0

kult-centar-ns_670x0
Promocija knjige “Platonova filozofska mitologija” Irine Deretić održaće se u ponedeljak, 13. aprila na “Tribini mladih” Kulturnog centra Novog Sada.
Učestvuju:

Dr Željko Kaluđerović
Dr Dragan Prole
Dr Irina Deretić

O knjizi:

Po tvrdnji profesora dr Jovana Aranđelovića, recenzenta ove knjige, studija Irine Deretić Platonova filozofska mitologija predstavlja izuzetan doprinos srpskoj filozofskoj baštini, jer na jedinstven, originalan i sveobuhvatan način pristupa izučavanju Platonovih mitova. U ovoj studiji o Platonovim mitovima, njegovi mitovi pripovedaju zapravo o središnjim problemima njegove filozofije, počevši od toga kakva je struktura vidljivog sveta i uloge boga u njemu, preko čovekovog psihičko-kognitivnog ustrojstva i naše erotike, pa sve do ispravnog etičkog prosuđivanja i razumevanja odnosa čovekove slobode i nužnosti kosmičkog poretka.

O autorki:

Irina Deretić (1969, Beograd) − filozof, pisac, docent na Odeljenju za filozofiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Pored više radova na srpskom, engleskom, nemačkom i ruskom jeziku, objavila je i knjige: Kako imenovati biće (2001) Logos, Platon, Aristotel (2009) i Iz Platonove filozofije (2010) Urednik je izdanja i rukovodilac projekta “Istorija srpske filozofije”. Predavala je na Univerzitetima u Nemačkoj, Švedskoj i Rusiji. Dobitnik je više domaćih i međunarodnih stipendija i nagrada.

Promocija će početi u 19:30 časova.

Autor:021