Početna Kultura Promocija Popovićeve “Mustre za revoluciju” sutra u Novom Sadu

Promocija Popovićeve “Mustre za revoluciju” sutra u Novom Sadu

0

Mustra za revolucijuPromocija knjige “Mustra za revoluciju” gostujućeg predavača Univerziteta Harvard Srđe Popovića biće održana u četvrtak, 10. marta 2016. godine u prostoru Studentskog kulturnog centra Novi Sad u SKCNS Fabrici (Bulevar Despota Stefana 5), sa početkom u 19 časova.

Učesnici konferencije biće autor knjige Srđa Popović i novinar Danijel Bukumirović.

“Mustra za revoluciju” predstavlja skup priča o običnim ljudima koji su uradili velika dela tako što su prvo shvatili da se stvari same od sebe neće promeniti, a potom da taj posao umesto njih neće uraditi neko drugi. Knjiga otkriva koje su metode nenasilne borbe najefikasnije za ostvarivanje lepeze demokratskih ciljeva u najrazličitijim društvima – od borbe za prava gej populacije u SAD, akcije svrgavanja režima Slobodana Miloševića u Srbiji, otpora severnoafričkim diktaturama, do demokratskih pokreta u Aziji.

Knjiga je dosad sa uspehom objavljena u SAD, gde je promocija održana u sedištu komanije “Google” u Njujorku, zatim u Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji i Nemačkoj. Pojaviće se i u Francuskoj, Turskoj, Mađarskoj, Južnoj Koreji, Španiji i Latinskoj Americi. Izdanje na srpskom jeziku moguće je kupiti u knjižarama “Vulkan” i “Delfi”.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo