Početna Kultura Promocija reprint zbornika “Tri drugara”

Promocija reprint zbornika “Tri drugara”

0

tri-drugara-

Promocija reprint zbornika jednog od najboljih fanzina na ex-YU prostorima održaće se u SKCNS Fabrici 4. juna u 20 časova. O novom izdanju SKCNS i Pogona kulture govore: Miloš Vojnović, Stevan Gojkov i Igor Todorović.

Gotovo dve decenije nakon izlaska poslednjeg, devetog broja “Tri drugara” – na jednom mestu našla su se sva objavljena izdanja ovog kultnog fanzina, a dodat im je i deo pristiglog materijala za nikad objavljenu desetku. Na skoro četiri stotine stranica imaćete priliku da vidite kakva je bila svetska pank, hardkor i alternativna scena sredinom devedesetih, iz ugla ljudi koji su bili tvorci jednog od najboljih fanzina na prostorima nekadašnje SFRJ. Logično, novosadska scena obrađena je do tančina. Kad budete pogledali spiskove saradnika koji su učestvovali u stvaranju ”Tri drugara”, nećete pronaći puno onih koji bar na neki način nisu doprineli njegovom sadržaju, a bili su aktivni na srpskoj pank i fanzinaškoj sceni tog vremena. Originalne stranice skenirane su i, bez preterane šminke, otprintane kako bi se što vernije dočaralo kako je sve to stvarno izgledalo.

Nakon tri izdanja – “Novosadske pank verzije”, kompletiranog “Boljeg života”, Glavinog “Preseka” te Fekijevih “Oduzetih nedela” – i ova “knjižurina”, simbolično nazvana Novosadska punk lektira 2 (ili “…lektira za drugo polugodište”, s obzirom na to da ste “Bolji život” apsolvirali u prvom), nek posluži samo kao prilog bogatoj istoriji novosadske pank scene.

Autor: NsHronika.rs