Početna Kultura Prostorna instalacija “Dvoje” koja uključuje publiku u Kulturnoj stanici Svilara

Prostorna instalacija “Dvoje” koja uključuje publiku u Kulturnoj stanici Svilara

0

U Kulturnoj stanici Svilara, 29. januara, biće realizovana višemedijska prostorna instalacija „Dvoje“, projekat novosadske arhitektice i scenske dizajnerke Dragane Vilotić, koja podrazumeva aktivno učešće publike.

Interaktivna instalacija „Dvoje“ bavi se temom prekida bliskosti nastalom ograničenjem socijalnih kontakata, koje je teško savladati, jer blizina ljudi podstiče ljubav i inspiraciju, kao vitalne energije koje nas pokreću.

Instalacija podrazumeva individualni ulazak posetioca u prostor i posmatranje rada. Zainteresovani posetioci mogu da se prijave za dolazak u terminima na svakih pola sata od 14 do 20 sati (prvi termin je od 14 do 14.30 sati). Prijavu sa naznačenim željenim terminom možete poslati na mejl adresu: dragana.vilotic@gmail.com najkasnije do srede, 27. januara 2021. u 17 sati.

Javno prikazivanje ovog rada je deo Draganinog doktorskog umetničkog projekta „Revalorizacija biblijske priče o Adamu i Evi – umetničko delo scenskog dizajna“ na doktorskim akademskim studijama scenskog dizajna, Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu.

Partneri na ovom projektu su Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Kulturna stanica Svilara.

Dragana Vilotić od 2014. godine radi kao asistent na Odseku za umetnost i dizajn, na Departmanu za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Sa grupom studenata je 2016. godine izradila idejni projekat Mobilnog kulturnog centra za udruženje „Novo kulturno naselje“. Autor je dizajna prostora za dva koncerta u okviru Dočeka u Novom Sadu. Bila je saradnik na scenografiji za nekoliko predstava u nacionalnim pozorištima. Jedan je od urednika rubrike Scenski dizajn u okviru nacionalnog časopisa za pozorišnu umetnost Scena. Bila je generalni direktor projekta Nacionalnog nastupa Srbije na Praškom kvadrijenalu 2015. godine i mentor studentske sekcije nastupa Srbije 2019. godine.

Autor: NShronika
Foto: Promo