Početna Kultura Prvi “Festival ljubavi” zatvoren nastupima solista Opere SNP-a i bendova “Green Line”...

Prvi “Festival ljubavi” zatvoren nastupima solista Opere SNP-a i bendova “Green Line” i “Štikle i vikleri”!

0

Prvi “Festival ljubavi” zatvoren je sinoć na Trgu slobode arijama o ljubavi i nastupima novosadskih bendova.

Solisti Opere Srpskog narodnog pozorišta otvorili su program arijama o ljubavi i oduševili prisutne na Trgu slobode predivnim nastupom.

Rok i bluz ritmove doneo nam je bend “Green Line“, a veče su zatvorile sjajne devojke iz benda “Štikle i vikleri” koje su razdrmale okupljene i podsetile nas na sjajne svetske i domaće hitove.

Među najvećim atrakcijama na Trgu slobode prethodnih mesec dana bili su “Love Gate”, ili ulaz na Trg slobode u obliku srca, i “Nestea Flower Wall” jedinstvena konstrukcija od prirodnog cveća na kojoj na 30 jezika piše “ljubav”, a na kojoj su novosadski parovi i gosti katancima zaključavali svoju ljubav.

Parove koji su se venčali u 2016. godini, a bili najuspešniji u kvizu “Koliko se poznajete”, nagradili smo putovanjem na Kopanik, a par čija fotografija je imala najviše glasova na portalu www.nshronika.rs, nagradili smo putovanjem na Jahorinu. Bilo nam je zadovoljstvo da učestvujemo i u organizovanju prosidbe na “Festivalu ljubavi” za Dan zaljubljenih.

“Festival ljubavi”, zajedno sa prijateljima iz Galerije Matice srpske, Novosadske biciklističke inicijative i sa Prirodno-matematičkog fakulteta, organizovao je različite aktivacije na Trgu slobode, poput radionica za najmlađe “Ja volim nauku” i vožnje biciklima “Rutom ljubavi”.

Jedno od veoma uspešnih večeri bilo je i ono kada smo na Trgu slobode organizovali “Venecijanski karneval u Novom Sadu” i uživali pod maskama u italijanskim hitovima.

Tokom festivala, svi posetioci na Trgu slobode mogli su da vide radove novosadskih vajara i studenata vajarstva na temu “Ljubav”, slike čuvenih Novosađanki, kao i starih fotografija iz novosadskih atelja, koje su rezultat saradnje sa Galerijom Matice srpske, Spomen- zbirkom Pavla Beljanskog, Muzejom Vojvodine i Muzejom grada, ali i radove novosadskih fotografa na temu “Ljubav”.

Novi Sad je pokazao da je prestonica ljubavi i da ćemo ljubav slaviti i narednih godina!