Početna Kultura Prvo autorsko tumačenje i dečja radionica na znakovnom jeziku

Prvo autorsko tumačenje i dečja radionica na znakovnom jeziku

0

Radionica za decu sa tumačem na znakovnom jeziku u okviru projekta “Muzej za sve“ održaće se u subotu, 23. novembra od 13 do 14 i 30 časova, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog. Radionica je rezultat saradnje Bojana Vajića, grafičara i Društva tumača i prevodilaca za znakovni jezik.

Kreativnu radionicu za decu, upotpuniće program na znakovnom jeziku u saradnji sa grafičarkom Bojanom Vajić, saradnicom sa oštećenjem sluha i Društvom tumača i prevodilaca za znakovni jezik. Radionica na znakovnom jeziku kao deo projekta “Muzej za sve”, biće održana u okruženju izložbe “Umetnost Marka Čelebonovića u četvrtoj deceniji 20. veka”. Prevashodno namenjena osobama s oštećenjem sluha, radionica je koncipirana tako da je može pratiti i ostala populacija.

O IZLOŽBI:

Izložba “Umetnost Marka Čelebonovića u četvrtoj deceniji 20. veka” zasnovana je na master radu msr Sofije Milenković prošlogodišnje dobitnice Nagrade Spomen-zbirke Pavla Beljanskog za najbolji master rad odbranjen na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Ispitujući segment stvaralaštva u kome dolazi do sazrevanja umetničke prakse i koncepta Marka Čelebonovića, izložba se fokusira na vreme vezano za umetnikov život u Sen Tropeu, u kome nastaju karakteristična dela opusa četvrte decenije. Realizaciju izložbenog projekta omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine. Organizacija izložbe zasnovana je na saradnji sa brojnim institucijama i pojedincima, kao i privatnim kolekcionarima koji su, pozajmicom dela i arhivskog materijala, doprineli njenom ostvarenju. Izložba traje od 7. novembra 2019. do 26. januara 2020. godine, uz bogat i raznovrstan program, u vidu autorskih tumačenja, predavanja, projekcija, kao i kretivnih i radionica namenjenih deci sa tumačem na znakovni jezik.

Foto: Pixabay, SZPB/Promo