Početna Kultura Radionice crtanja na kamenu i stripa svake prve nedelje u mesecu u...

Radionice crtanja na kamenu i stripa svake prve nedelje u mesecu u Eđšegu

0

Radionice crtanja na kamenu i stripa, povodom obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini SHS, nastaviće se i ove godine u dvorcu Eđšeg.

Radionice organizuje Kulturni centar Novog Sada svake prve nedelje u mesecu. Umetnice Biljana Ristić i Marija Šavija držaće dvočasovne radionice gde će polaznicima u prijatnoj atmosferi pomagati da nauče tehniku crtanja na kamenu i izrade stripa.

Radionice su besplatne i svi zainteresovani se mogu prijaviti na mejl adresu radionicekcns@gmail.com.

Od polovine avgusta, do kraja decembra 2017. godine, organizovane su besplatne interaktivne, edukativno-kreativne radionice te su kao takve, uz slobodne teme, bile prožete i motivima sećanja na ličnosti i dela ljudi od nacionalnog i kulturnog značaja za srpsku državu i narod, poput Jove Jovanovića Zmaja, njegovog časopisa “Neven”, Dositeja Obradovića i drugih.

Radionice su osmišljene kao porodične, sa namerom da se promoviše zajednički stvaralački rad mladih i odraslih, sa akcentom na roditelje sa decom. Za pet meseci, održano je ukupno 14 radionica od po 120 minuta, kroz koje je prošlo nekoliko desetina dece i odraslih, na kojima se od učenja osnovnih likovnih elemenata došlo i do kreacije samog stripa, odnosno slika na kamenu.

Izvor: 021.rs
Foto: KCNS