Početna Kultura Raspisan konkurs za Prvo policijsko književno veče

Raspisan konkurs za Prvo policijsko književno veče

0

pisanje

Internacionalna Policijska Asocijacija u Novom Sadu raspisala je konkurs za učešće na manifestaciji “Prvo međunarodno policijsko književno veče”, koji je otvoren za sve autore do 31. marta.

Zainteresovani autori treba da pošalju tri pesme u tri primerka, dužine od 12 do 24 reda, ili 60 aforizama, ili dvadeset haiku pesama ili kratak prozni tekst (odlomak iz priče, romana…), 6670 karaktera, font 12.

Autor može poslati i kombinovano stvaralaštvo, a tema je slobodna. Poslate radove treba potpisati imenom i prezimenom, navesti tačnu adresu stanovanja, kontakt telefon, elektronsku adresu i naziv sajta (ukoliko ga neki od autora poseduje). Kontakt podaci neće biti objavljivani u zborniku, poručuju iz Internacionalne policijske asocijacije (IPA). Radove iz Srbije treba poslati na srpskom jeziku, ćiriličnom pismu, a radove iz drugih zemalja (Makedonija, BiH, R. Srpska, Crna Gora, Hrvatska i Slovenija) poslati na jezicima i pismima tih zemalja.

Radovi se ne vraćaju, a za objavljene radove se ne isplaćuje honorar. Obavezna je kraća biografija autora. Najmanji rezervisani prostor je jedna stranica formata B5. Jedan autor može zauzeti najviše dve stranice u zborniku – za poeziju, aforizme, haiku poeziju, odnosno najviše pet stranica za prozu.

Radove treba slati na adresu: Internacionalna Policijska Asocijacija Regija u Novom Sadu, ulica Pavla Papa 46, 8 sprat, 21000 Novi Sad, Srbija, sa naznakom “za Prvo međunarodno policijsko književno veče”, ili elektronskom poštom na adresu: protokol@ipans.rs. Ukoliko se radovi šalju elektronskim putem, dovoljno je poslati u jednom primerku. Radove slati u Word 97-2003, Times New Roman, font 12, na ćirilici/latinici. Konkurs traje do 31. marta 2015. godine.

Pravo učešća imaju svi članovi IPA i drugi policijski službenici, iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine (Republika Srpska и Federacija BiH), Hrvatske i Slovenije. Prva promocija zbornika (koji će se štampati od prispelih i odabranih radova) održaće se u Novom Sadu, po objavljivanju, a o datumu i mestu održavanja biće naknadnih obaveštenja.

Planirano je, po mogućstvu, održavanje promocija i u sedištima Sekcija/Regija čiji će članovi biti zastupljeni. Leksikon će biti štampan u formatu B5, u tiražu od onoliko primeraka koliko ima učesnika (a minimum 100) plus 100 (ili 200), registrovan u Narodnoj biblioteci Srbije, cipovan u Matici srpskoj i kao takav besplatno dostavljen svim značajnim kulturnim institucijama.

Zbornik će o trošku IPA, Regije u Novom Sadu biti dostavljen svim učesnicima. Žiri će razmatrati prispele radove, a oni koji budu ušli u uži izbor biće objavljeni od strane izdavača IPA Regije u Novom Sadu.

Učešćem na Konkursu i slanjem radova učesnici-autori prihvataju da tekstovi radova koji se objave budu autorsko pravo izdavača.

Iz IPA-e apeluju da će autorski radovi biti objavljeni bez intervencija, a naročito biografski podaci.

Izvor: 021.rs