Početna Kultura “Rok opera” 12. januara u Srpskom narodnom pozorištu

“Rok opera” 12. januara u Srpskom narodnom pozorištu

0

Opera Srpskog narodnog pozorišta i Novosadski big bend pripremili su muzički spektakl koji će biti izveden na sceni “Jovan Đorđević” u petak 12. januara, s početkom u 20 časova.

Gala koncert pod nazivom “Rok opera” izvešće na scenu 140 izvođača pod upravom Fedora Vrtačnika, a kao solisti nastupiće prvakinja Opere SNP-a mecosopran Jelena Končar, kao i Danka Adamov, Zoran Šandorov, Renata Starović Petošević, Maja Andrić, Dragana Keler, Vojislav Malešev i Aleksandar Tolimir.

U spoju različitih muzičkih žanrova – roka, džeza i opere, novosadskoj publici će, u interpretaciji Novosadskog big benda, Hora i Orkestra Opere SNP-a, biti predstavljen ekskluzivni koncertni program sastavljen od antologijskih muzičkih hitova “Bitlsa”, “Dorsa”, grupa “Kvin”, “Pink flojd”, “Led cepelin”, “AC/DC”…

Među numerama koje će publika imati priliku da čuje su i “Smoke on the water”, “Somebody to love”, “Aquarius”, “Love Rock & Roll”, “Who wants to live forever”, “Eye of Tigar”, “Help”, “We will rock you”, “Another brick on the wall”, “Stairway to heaven”, “Jump”, “We are the champions”, “Proud Marry”, “Bohemian rhapsody”, kao i legendarnu Morisonovu pesmu “Lite my fire”, koju će pevati Jelena Končar. Za poklonike domaćeg zvuka biće tu i “Par godina za nas” EKV i “Ljuljaj me nežno” Olivera Mandića, prenosi “Dnevnik”.

Umetnički rukovodilac Novosadskog big benda Fedor Vrtačnik je i autor svih muzičkih aranžmana, Hor je pripremila Vesna Kesić Krsmanović, a koncert režijski postavlja Katarina Mateović Tasić.

Detaljnije informacije o koncertu, kao i informacije o rezervaciji i kupovini ulaznica, mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Srpskog narodnog pozorišta.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay