Početna Kultura Simfonijski orkestar obradovao putnike voza “Soko”! (VIDEO)

Simfonijski orkestar obradovao putnike voza “Soko”! (VIDEO)

0

Povodom Svetskog dana muzike, 21. juna, Srbija voz i Vojvođanski simfonijski orkestar priredili su danas putnicima brzog voza ,,Soko“ nesvakidašnje iznenađenje: mini-koncert tokom putovanja!

Sastav od dvanaest muzičara uživo je izveo nekoliko kompozicija i omogućio putnicima da uživaju u omiljenim delima klasične muzike tokom vožnje od Novog Sada do Beograda, kroz popularni „fleš mob“.

Roman Bugar, direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra, podsetio je da Svetski dan muzike okuplja muzičare, profesionalce i amatere, ističe širinu i raznolikost muzičkih praksi, kao i različite muzičke žanrove.

,,Koncerti se ovog dana održavaju na ulicama, trgovima, parkovima, dvorištima i drugim javnim mestima koja okupljaju veliki broj ljudi, ali ovo je prvi put da nastupamo u vozu. Verujem da je ovo originalan način da nakon uspešne koncertne sezone proslavimo ovaj praznik zajedno sa građanima,“ dodao je Bugar.

Novi direktor Srbija voza Ivan Bulajić istakao je da je koncert još jedan način zbližavanja dva grada.

,,Svetski dan muzike obeležava se manifestacijama na brojnim lokacijama i u Beogradu i u Novom Sadu, a mi smo odlučili da otvorimo jedan potpuno neočekivani prostor za uživanje u muzici – brzi voz koji povezuje ova dva grada. Zahvaljujemo se našim gostima iz Vojvođanskog simfonijskog orkestra koji naš voz Soko pretvorili u simfoniju u pokretu i pomogli nam da novom emocijom još više zbližimo Novi Sad i Beograd i da zajedno kreiramo nove i lepe uspomene na putovanja železnicom,“ izjavio je Bulajić.

Svetski dan muzike obeležava se na simboličan datum, 21. juna – prvog dana leta. Kao praznik je uspostavljen 1982. godine u Francuskoj, a danas je međunarodni muzički događaj koji se slavi u više od 120 zemalja sveta.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Vojvođanski simfonijski orkestar