Početna Kultura Sklopljena saradnja između Ruske federacije i Svetskog tamburaškog festivala “Tamburica fest”

Sklopljena saradnja između Ruske federacije i Svetskog tamburaškog festivala “Tamburica fest”

0

“Zemlja prijatelj” ovogodišnjeg, jubilarnog, 10. po redu svetskog tamburaškog festivala “Tamburica fest 2017” je Ruska federacija. To su juče u ambasadi Rusije u Beogradu potvrdili Njegova ekselencija, Aleksandar Vasiljevič Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji, i dr Jovan Pejčić, direktor “Tamburica festa” i predsednik Svetske tamburaške asocijacije.

“Tamburica fest 2017” će uz učešće 600 izvođača iz osam zemalja biti održan od 20. do 24. juna na Trgu slobode u Novom Sadu a dogovoreno je takođe da ambasador Čepurin i svečano otvori ovogodišnji festival.

“Oduševljeni smo činjenicom da sarađujemo sa Ruskom federacijom tim pre što će na festivalu nastupiti i Simfonijski orkestar ruskih narodnih instrumenata Moskovske filharmonije ‘NP Osipova’. Takođe, otvorili smo i teme oko buduće kulturne razmene u kojoj će naši istaknuti tamburaški orkestri reprezentovati Srbiju u Moskvi i Sankt Peterburgu. Potrebno je naglasiti da su na prethodnih devet festivala ‘Tamburica fest’ svake godine nastupali vrhunski orkestri iz Rusije i po pravilu nagrađivani ovacijama naše publike”, potvrdio je direktor festivala Pejčić.

Autor: NsHronika