Početna Danas u gradu Rumunske domaćice oduševile specijalitetima: Danas obeležavamo Dan nestale dece i predstavljamo Izrael

Rumunske domaćice oduševile specijalitetima: Danas obeležavamo Dan nestale dece i predstavljamo Izrael

0

Koliko su srpska i rumunska kuhinja slične, potvrdili smo još jednom juče na festivalu “Food Planet” jer se Novosađanima predstavila ambasada Rumunije.

Program je otvorila Nj.E. ambasadorka Rumunije, Oana Kristina Popa, koja se zahvalila organizatorima na pozivu i prilici da se predstavi kuhinja i kultura Rumunije:

“Želim da se zahvalim našim partnerima koji su nam omogućili da današnji događaj bude nešto posebno. Želela bih da se zahvalim i gospođama iz naše ambasade koje su pripremile za vas nešto posebno, kao i ostalim gospođama koje su nam spremile mnogobrojne vrste kolača. Imamo i mini degustaciju rumunskog vina, takođe degustaciju piva i čokolade koja je proizvedena u Rumuniji. Uživajte.”

Publika je nakon toga uživala u rumunskim igrama i pesmama koje je izveo ansambl “Steaua” iz Ovcea, a za kraj je usledila degustaciju koju su pripremile domaćice iz udruženja “Granny” iz Uzdina, “Boboacele” iz Satul Nou, “Bănăţenele” iz Torca i “Etno Art”.

Dobro poznata jela i na našim prostorima oduševila su Novosađane. Probale su se sarmice, oblande, šapice, kiflice sa džemom i mnoge druge vrste kolača.

Fondacija Tijana Jurić i Festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, obeležiće danas u 14h na Trgu slobode, Međunarodni dan nestale dece.

Prisutnima će se obratiti predsednik Fondcije Tijana Jurić, Igor Jurić i državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnih poslova, Biljana Popović Ivković. Nakon toga očekuje vas bogat dečiji program.

Ambasada Izraela @IsraelinSerbia vas poziva da se danas od 18h na Trgu slobode u Novom Sadu, u okviru manifestacije „Food Planet“, upoznate sa izraelskom kuhinjom, muzikom i turističkom ponudom!

Nakon pozdravnog govora predstavnika ambasade, gosti će imati priliku da uz zvuke Izraela u izvođenju jevrejskog hora Hashira, probaju izraelsku brzu hranu koju je pripremio Hummus bar iz Beograda, Beogradska 66.

Poslednjih meseci svedočimo dramatičnom porastu broja izraelskih turista u Srbiji. Nadamo se da će ovaj događaj probuditi radoznalost kod posetilaca i odškrinuti vrata raznolike ponude Izraela kao sledeće destinacije za turiste iz Srbije.

Narednih dana imate priliku i da osvojite sjajne nagrade uz pomoć točka sreće kompanije Donesi.com. Njihove devojke se nalaze na Trgu slobode, a vaše je da, uz malo sreće, osvojite različite kupone i popuste.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heineken sa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.