Početna Kultura Smeh i dobra zabava za Novosađane: Festival Stand-up komedije “SKUP” u SNP-u...

Smeh i dobra zabava za Novosađane: Festival Stand-up komedije “SKUP” u SNP-u ovog vikenda

0

Kada voda ne teče, kada se umrtvi – postane bara, a onda, vrlo brzo – i ispari. Imajući ovo na umu, stand-up komičari su uvek u pokretu, u potrazi za svežinom, inspiracijom, jednom rečju – životom!

U pokušaju da ih na trenutak zaustavimo u tom kretanju, ili bolje rečeno, da im ukrstimo puteve i okupimo na jednom mestu, stvorili smo „SKUP – Festival Stand-up Komedije U Pokretu“. Festival će se dogoditi 4. i 5. juna 2022. u Srpskom Narodnom Pozorištu, na sceni „Pera Dobrinović“.

Stand-up probija barijere, ruši granice, pa je sasvim logično da jednu ovakvu priču pokrenemo baš u Novom Sadu, gradu tolerancije, kulture, tradicije, ali i modernih trendova. Cilj festivala je, kako ime kaže, da okupi drage ljude koji se bave ovom delatnošću i predstavi ih vama. Njih je ovog puta osmoro, jedna devojka i sedam momaka. Nisu to Snežana i sedam patuljaka, već Ana i sedam samuraja ili sedam veličanstvenih, u zavisnosti od toga koja vam je kinematografija draža.

Oni dolaze iz raznih krajeva onoga što mediji danas vole da zovu „Region“, a nekada se zvalo ipak malo lepše – Jugoslavija. Biće to prvog dana Zrenjaninac Srđan Slijepčević, za njim dolazi Sarajlija iz Podgorice – Marko Puljiz, potom Peđa Bajević, koga je malo teže teritorijalno odrediti, jer dolazi iz cele Jugoslavije. Prvi dan zaključuje Nenad Danilović, tj. Neša Bridžis, odskorašnji novosadski Beograđanin.

Drugo veče otvara prva dama festivala Ana Zlatanović iz Obrenovca, a na sceni će je naslediti podgorički Cetinjanin Andrija Dabanović, pa Srđan Jovanović iz Beograda. Festival zatvara nastup Vlatka Štampara, „čovjeka za haha“ iz Zagreba.

Svi učesnici Festivala „SKUP“ spadaju u vrh onoga što možemo nazvati „autentična stand-up komedija“ naših prostora i već su dugi niz godina u misiji širenja smeha, dobrog duha i prijateljstva širom sveta (i pored straha od letenja nekih od njih) od Severne i Južne Amerike, pa do Australije i Novog Zelanda.

Njihove teme su aktuelnosti, pogled na svet iz nekog drugog ugla, međulјudski, partnerski, porodični i društveni odnosi, autobiografske epizode i slično, sve u cilјu da se na duhovit, satiričan, a ponekad i sarkastičan način skrene pažnja na određene pojave, karakterne osobine ili događaje, bez tabua i iz prve ruke.

– Poslednjih godina život nam baš ne daje mnogo prilika za radost i smeh, pa vas pozivamo da ne propustite priliku da doživite novo iskustvo, dođete u što većem broju i razmenite energiju sa našim sjajnim izvođačima, i naravno, jedni sa drugima – navode iz organizacije festivala.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay, Promo