Početna Kultura Spremite se za 13. Bunker fest!

Spremite se za 13. Bunker fest!

0

bunker

Sa zadovoljstvom vam najavljujemo 13 po redu “Bunker fest” koji će se održati 9. i 10. oktobra u prostoru SKCNS- Fabrici, koji neguje alternativni koncept raznih vidova umetnosti. Za one koji ne znaju, ovaj festival, tradicionalno ima za cilj da predstavi književnost na jedan drugačiji način i bavi se autorima koji nisu upali u komercijalizaciju, već naprotiv čvrsto stoje na marginama, čuvajući kreativno pisanje. Glavni krivci za ovaj festival su Studentski kulturni centar Novi Sad i Kreativna radionica “Bunker”.
Program će u petak otvoriti berza stripova i vinila u 16h, a učesnici ovogodišnjeg festivala biće prozaisti i pesnici: Jasmina Topić, Dejan Čančarević, Miloš Živanović, Žikica Milošević i još nekolicina vrsnih umetnika.

Dok postoji i jedan sačuvan primerak, ili samo rukopis, skica, trag… umetnost ne može da umre. Ponovno štampanje, izlaganje, čitanje, gledanje, citiranje produžiće snažno ubeđenje u istinu, uplesti se u rasprave drugih ljudi, u drugim vremenima, kao snažno oružje večite čovekove žudnje za slobodom i ljudskošću. Vaša glupost, greška i zločin su vaša loša mimikrija!“, izjavio je jedan od idejnih tvoraca festivala Jovan Gvero.

Vidimo se na “Bunker festu” !

Bojana Šević