Početna Kultura Stefan Milenković na čelu Muzičke i Baletske škole u Novom Sadu

Stefan Milenković na čelu Muzičke i Baletske škole u Novom Sadu

0

“Sve što je obećano u junu sada je ostvareno, jer se celog svog života vodim idejom da dela govore o čoveku, a ne reči!” – napisao je gradonačelnik Miloš Vučević na svom Instagram nalogu, osvrćući se na vest da će proslavljeni violinista Stefan Milenković raditi u Novom Sadu.

Kako je naveo Vučević, od Nove godine Novi Sad će biti bogatiji za spektakularni hram kulture, novu zgradu Muzičke i Baletske škole s vrhunskom koncertnom salom koju će voditi naš čuveni virtouz na violini Stefan Milenković, a koje će početi s radom u drugoj polovini naredne školske godine.

“Istrajali smo u ovom velikom projektu jer je to ulaganje u budućnost Novog Sada, koji će postati regionalni centar za talente”, navodi Vučević i dodaje: “Naša deca više neće ići u druge zemlje da se usavršavaju, talenti će dolaziti kod nas, a biće mesta i za naše velike umetnike, sada rasejane po svetu”.

“U ovaj značajni projekat za Novi Sad i celo srpsko društvo izdvojeno je tri milijarde i 100 miliona dinara, jer smo koristili najbolje materijale u zidanju i nabavili najkvalitetnije instrumente i opremu kako bismo stvorili instituciju koja će trajati mnogim generacijama posle nas. Sva deca koja žele i zasluže moći će ovde da se školuju, jer smo obezbedili dupli kapacitet upisnih mesta. Spremni smo da budemo Evropska prestonica kulture 2021. godine, a i posle toga Novi Sad će ostati zvučno kulturno ime u Evropi”, istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Izvor: RTV
Foto: Wikipedia