Početna Kultura Stefanu Janjiću godišnja književna nagrada “Biće i jezik”

Stefanu Janjiću godišnja književna nagrada “Biće i jezik”

0

Knjiga

Godišnja nagrada “Biće i jezik” za 2016. godinu, koju dodeljuju Savet za očuvanje misaonog nasleđa Radomira Konstantinovića i Zavod za kulturu Vojvodine, pripala je Stefanu Janjiću iz Novog Sada za esej “Svodljivost i fraza”.

Konkurs za nagradu raspisan je 11. februara, a o najboljem radu odlučivao je žiri u sastavu Radmila Gligić, Filip David, Alpar Lošonc, Svetislav Jovanov i Aleksandra Đurić Bosnić.

Nagrada “Biće i jezik” dodeljuje se u cilju podsticanja i afirmisanja esejističkog pristupa filozofskim, sociološkim i kulturološkim aspektima savremene društvene prakse i kulturnih modela.

Nagrada se sastoji od novčanog dela u iznosu od 100.000 dinara, uz publikovanje nagrađenog eseja u časopisu “Interkulturalnost”.

Stefanu Janjić nagradu će dodeliti predsednica Saveta za očuvanje misaonog nasleđa Radomira Konstantinovića Latinka Perović na svečanosti 12. aprila u Zavodu za kulturu Vojvodine.

Janjić je dvostruki dobitnik Izuzetne nagrade Senata Univerziteta u Novom Sadu za naučni rad, a 2015. godine dobio je i NIN-ovu stipendiju za roman u nastanku.

Izvor: O radio
Foto: Ilustracija / Pixabay.com