Početna Gradske teme Uskoro otvaranje novog vrtića u Sremskim Karlovcima

Uskoro otvaranje novog vrtića u Sremskim Karlovcima

0

kindergarten-504672_1280

Novi vrtić u Sremskim Karlovcima biće zvanično otvoren početkom maja, a pored ovog objekta, u gradu i prigradskim naseljima ove godine biće renovirano više desetina zabavišta i škola.

U novom obdaništu u Sremskim Karlovcima biće mesta za oko 300 dece. U toku je opremanje njegove unutrašnjosti, a narednih dana očekuje se i izdavanje upotrebne dozvole.

Ovaj objekat ima površinu od oko 2.000 metara kvadratnih. Računamo da će kapacitetom zadovoljiti potrebe Karlovčana u narednih 10-15 godina – kaže Milenko Filipović, predsednik Opštine Sremski Karlovci.

A vrtići u ulicama Zlatne grede i Pavla Papa ostaju do daljeg zatvoreni. Neophodna je njihova potpuna obnova, koja bi trebalo da bude završena do kraja godine.

Objekte je zatvorila građevinska inspekcija, zbog nestabilnosti konstrukcija, odnosno narušene statike. Urađeni su projekti sanacije, a vodilo se računa i o tome da su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture – veli Lidija Tomaš, v.d. načelnice Gradske uprave za obrazovanje.

U vrtićima i školama najveći problem predstavljaju dotrajale krovne konstrukcije i stolarija. U Stepanovićevu je sanitarna inspekcija naložila i da se renoviraju zidovi i podovi.

Počinju radovi na zameni storalije na spratu škole. Očekujemo da će biti završeni tokom raspusta. Predstoje zamena fasade i hidroizolacija zgrade – navela je Svetlana Keleman, direktorka Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Stepanovićevu.

U nekoliko škola biće izgrađeni sportski tereni, a škole u Rumenki i Budisavi dobiće nove toplotne pumpe.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija – Guliver / ThinkstockPhotos