Početna Kultura “Sterijino pozorje” od 26. avgusta do 3. septembra

“Sterijino pozorje” od 26. avgusta do 3. septembra

“Sterijino pozorje”, šezdeset peto po redu, održaće se od 26. avgusta do 3. septembra u Novom Sadu, tri meseca nakon uobičajenog termina. U slučaju da situacija sa pandemijom koronavirusa ne bude bolja u avgustu, Festival će se pomeriti za 26. septembar.

Direktor “Sterijinog pozorja” Miroslav Radonjić za RTV je rekao da je program ovogodišnjeg Festivala spreman, kao i da je u stalnoj komunikaciji sa pozorištima koji učestvuju, ljudima iz organizacije i pozorištima domaćinima i da se svi zajedno nadaju da će ova kulturna manifestacija biti održana u planiranom terminu.

Ove godine prvobitno je selektovano osam predstava, ali zbog nemogućnosti dolaska jedne glumačke trupe, u takmičarskom delu “Sterijinog pozorja” naći će se sedam predstava.

Novina je da se u okviru manifestacije neće održati “Pozorje mladih”, jer zbog aktuelne situacije sa koronavirusom, studenti nisu mogli da uigraju predstave, rekao je Radonjić.

Za vreme “Sterijinog pozorja” održaće se i velika izložba “Pozorište u fotografskoj umetnosti”, na čiji konkurs je pristiglo oko 1.000 fotografija, a izabrano 120.

Izvor: RTV
Foto: Wikipedia