Početna Kultura “Sterijino pozorje” od 26. avgusta do 3. septembra

“Sterijino pozorje” od 26. avgusta do 3. septembra

0

“Sterijino pozorje”, šezdeset peto po redu, održaće se od 26. avgusta do 3. septembra u Novom Sadu, tri meseca nakon uobičajenog termina. U slučaju da situacija sa pandemijom koronavirusa ne bude bolja u avgustu, Festival će se pomeriti za 26. septembar.

Direktor “Sterijinog pozorja” Miroslav Radonjić za RTV je rekao da je program ovogodišnjeg Festivala spreman, kao i da je u stalnoj komunikaciji sa pozorištima koji učestvuju, ljudima iz organizacije i pozorištima domaćinima i da se svi zajedno nadaju da će ova kulturna manifestacija biti održana u planiranom terminu.

Ove godine prvobitno je selektovano osam predstava, ali zbog nemogućnosti dolaska jedne glumačke trupe, u takmičarskom delu “Sterijinog pozorja” naći će se sedam predstava.

Novina je da se u okviru manifestacije neće održati “Pozorje mladih”, jer zbog aktuelne situacije sa koronavirusom, studenti nisu mogli da uigraju predstave, rekao je Radonjić.

Za vreme “Sterijinog pozorja” održaće se i velika izložba “Pozorište u fotografskoj umetnosti”, na čiji konkurs je pristiglo oko 1.000 fotografija, a izabrano 120.

Izvor: RTV
Foto: Wikipedia