Početna Kultura Sve je moguće: Festival nauke za vikend u kampusu

Sve je moguće: Festival nauke za vikend u kampusu

novosadski_univerzitet

Sedmi Festival nauke održaće se ovog vikenda, 9. i 10. maja, u kampusu Novosadskog univerziteta.

“Sve je moguće” je slogan pod okriljem kog će naučnici na zanimljiv način predstaviti nauku.

Na prethodnim festivalima je učestvovalo preko 500 istraživača, nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta i instituta u sastavu UNS. Ove godine se očekuje isto toliko naučnika, koji će u preko 80 radionica i nekoliko predavanja i tribina, posetiocima prikazati “da je sve moguće”.

Centar za promociju nauke na Festival donosi 3D štampač uz pomoć koga će posetioci moći da odštampaju svoju kreaciju. Nagradna igra je već u toku, a više detalja može se pronaći OVDE!

Održaće se i tribina “Koliko vredi diploma u Srbiji?”. Tokom poslednjih godinu dana, ova tema je aktuelizovana i u Srbiji, tako da je pitanje diploma i doktorata preraslo u jedan od najvećih društvenih izazova današnjice, kroz koji se prelamaju politika, medijski ratovi i stvarne težnje da se obrazovanje unapredi.

Posetioci će imati priliku da upoznaju mlade inovatore – Jovanu Kondić i Stefana Velju, kao i da popričaju sa dr Sofijom Stefanović, prvom dobitnicom ERC granta u Srbiji, kao i sa dr Vesnom Crnojević Bengin iz Biosense centra, čija istraživanja stižu i do Jupitera.

Svi sadržaji su besplatni, a detaljan program možete videti na sajtu www.festivalnauke.uns.ac.rs.

Izvor i foto: 021.rs