Početna Kultura Svečano otvoren 44. INFANT

Svečano otvoren 44. INFANT

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra – INFANT, 44. po redu u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, sinoć je svečano otvoren pred širokim auditorijumom u Srpskom narodnom pozorištu na sceni Pera Dobrinović.

Prisutnima se svojim inspirativnim govorom obratila glumica i umetnička direktorka POD teatra Tatjana Pajović:

INFANT je bio i ostao dinamička platforma za stalnu provokaciju i moguću promenu. I ove godine, INFANT će imati programe koji su svečanost okupljanja, uključivanja drugih, razgovaranja, zajedničkog eksperimentisanja; pokazujući nam da aspekti međuljudskih odnosa i umetnički aspekti mogu i moraju da postoje zajedno. Pogotovo u ovoj realnosti u kojoj izgleda da je jedina stvarna mogućnost spasenja u lepoti i harmoniji različitosti. ”, zaključila je Pajovićka, proglasivši INFANT zvanično otvorenim.

U nastavku večeri, publika je uživala u izvedbi umetničkog koreografskog ostvarenja Džejmsa Viltona (Engleska) „Poslednji čovek” koji im je nudio da u sebi pronađu opasnost, krhkost egzistencije i želju za preživljavanjem utkanu u plesni pokret umetnika koji prati zvuke alternativnog progresiv metala grupe Tool.

Od današnjeg dana, posetioci festivala, imaće i mogućnost da pogledaju i izložbu fotografija retrospektive produkcije Teatra Mimart „Mimart 33“ i otvore vidik za magični svet koji jedno od prvih alternativnih pozorišta u regionu kontinuirano stvara već 33 godine.

Detaljne informacije u vezi sa festivalom pronađite na ovom linku

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here