Početna Kultura “Tartif” poneo četiri nagrade na 22. Teatar festu “Petar Kočić”

“Tartif” poneo četiri nagrade na 22. Teatar festu “Petar Kočić”

Nakon veoma uspešnog aprila, Srpsko narodno pozorište i predstava „Tartif” opet se mogu pohvaliti priznanjima. Na 22. Teatar festu „Petar Kočić” u Banjoj Luci, ova već višenagrađivana predstava najstarijeg srpskog teatra, rađena u korpodukciji sa Narodnim pozorištem u Somboru, ponela je četiri priznanja.

„Tartif”, reditelja Igora Vuka Torbice i ovoga puta poneo je nagradu za najbolju predstavu, dok je reditelj dobio priznanje za najbolju režiju.

Mlada i talentovana Hana Selimović, svojim šarmom još jednom je osvojila srca prisutnih kao i žirija te zasluženo ponela nagradu za najbolju glumicu, dok je Saša Torlaković dobio nagradu za najboljeg glumca.

Prema odluci žirija, u sastavu dr Luke Kecmana, Selimira Radulovića i Miloša Latinovića, Selimovićeva je dočarala lik kompleksne žene koja je spremna na rušenje svega postojećeg da bi se ostvarila njena istina, dok je Torlaković ostvario visok stepen igre kojom je demonstrirao potpuno poznavanje široke lepeze glumačkog izražavanja.

Naredna stanica predstave „Tartif” je Aleksandrovac. Aleksandrovačkoj publici predstaviće se na 6. Pozorišnom festivalu „Bucini dani“ 13. juna.

Predstave Srpskog narodnog pozorišta u junu na točkovima: „Moćni rendžeri ne plaču” na festivalu u Bosni i Hercegovini

Predstava „Moćni rendžeri ne plaču“, rediteljke Tijane Vasić nadmetaće se 10. juna na 6. Festivalu glumca Bosne i Hercegovine. Mladi glumački par, koji je upravo za ovu predstavu dobio nagradu „Predrag Peđa Tomanović“, Mia Simonović i Vukašin Ranđelović pokušaće i na ovom festivalu da ponesu priznanje za najbolju glumicu i glumca.

Iz Južne Koreje na Viminacium

„Na Drini ćuprija“, najgledanija predstava Srpskog narodnog pozorišta u poslednjih nekoliko godina, koju je, inspirisan romanom nobelovca Ive Andrića, na scenu našeg najstarijeg profesionalnog teatra postavio Kokan Mladenović, 27. juna biće izvedena na drugom po redu pozorišnom festivalu „Viminacium fest, mitovi, stari i novi“, na prostoru arheološkog parka Viminacium.

Gostovanje „Drine“ u Seulu prošle godine pokazalo je da najstariji srpski teatar neguje značajan i vredan repertoar kao i jak i moćan ansambl koji može da parira ansamblima svetskog ranga, s toga ukoliko u junu budete i vi na točkovima, nemojte propustiti neku od velikih predstava SNP-a!

Foto: Aleksandar Ramadanović