Početna Kultura “The Damned” na Egzitu

“The Damned” na Egzitu

0

Spoj melodičnog i tvrdog zvuka čuće se sa treće najveće bine Egzit festivala, “Fjužn stejdža”, jer stiže legendarni sastav “The Damned” koji će doneti svoju prepoznatljivu pank atmosferu.
Čuvena bina Egzit festivala, koji će biti održan od 6. do 9. jula, posvećena ekstremnom zvuku, Eksploziv, i ove godine biće epicentar zemljotresa koji će izazvati najnovija objavljena imena metal, pank i hardkor scene.

Furiozni “lajn-ap” predvodiće legendarni pankeri engleske grupe “Angelic Upstarts” koji dolaze u Srbiju nakon 32 godine.

Njima se pridružuje i kultno ime ekstremne industrial dark metal scene, švajcarski “Samael”.

Oni će predvoditi eksplozivni program ove bine, pored već najavljenih sastava “The Black Dahlia Murder”, “Discharge” i “Destruction”.

Jedni od začetnika pank scene, britanski veterani “The Damned” proslaviće ove godine na Egzitu 40 godina od prvog albuma “Damned Damned Damned”, koji je ujedno i prvi izdati britanski pank album.

Upečatljivim vampirskim izgledom frontmena Dejvida Vanijana, koji je inspirisao rađanje gotik mode, kao i njihovim inovativnim pristupom, osigurali su svoje mesto u istoriji muzike, a ove godine izdaće novi album na kojem fanove očekuje i njihov poznati zvuk, ali i novine, čime utvrđuju svoju reputaciju neumornih inovatora!

U četvrtak, 6. jula, će na Eksploziv bini pored jedinstvenog rumunskog sastava “Dordeduh” koji će doneti svoj unikatni spoj zvukova Transilvanije i black metala nastupiti i bend koji je iz korena izmenio metal zvuk i odveo ga u do tada neistražene dimenzije eksperimentalnih sloboda.

“Samael” je od samog starta hrabro koračao modernim stvaralačkim stazama i udario jake temelje na kojima su se kasnije izgradili mnogi novi pravci i stilovi, a njima će se u pridružiti i domaći dvojac “Superhammer”.

Francuski hardkor metalci “In Other Climes” predstaviće se publici Egzita druge večeri festivala i dokazati zašto se njihovi nastupi uživo, prožeti furioznom energijom, još dugo prepričavaju.

Veče će biti začinjeno i pankom, jer stiže i hardkor pank bend “Debeli precjednik”, koji već 22 godine “prži” u regionu, kao i beogradski pank rokeri “Doghouse” koji se vraćaju na Egzit nakon nekoliko godina, spremni za još jednu eksplozivnu svirku.

Novosadski pank treš bend “Lazarath” i zagrebački hardkor sastav “Sentence” izdali su krajem prošle godine zajednički album, a i jedni i drugi će svojim nastupima zatresti zidove oko Eksploziv bine svojim žestokim zvukom!

Veče će zaokružiti “Darko” koji će prvi put doneti svoj skate punk zvuk u ove krajeve.

Autor: Tanjug