Početna Kultura Tom Odel 10. jula na festivalu Exit

Tom Odel 10. jula na festivalu Exit

0

Egzit_Odel

Britanski kantautor Tom Odel nastupiće na 15. Exitu 10. jula na glavnoj bini. Mladi Dejvid Bouvi, kako ga je prozvala Lili Alen, osvojio je publiku i kritičare debitantskim albumom sa prvog mesta britanske top liste “Long Way Down” sa kojeg se izdvojio hit-singl “Another Love”.
Potvrda talenta 24-godišnjeg pevača, stigla je u vidu dva priznanja. Nagradu za najveća autorska dostignuća “Ivor Novello” Odel je dobio 2014. godine, a pre njega su je osvajali Piter Gebrijel, grupa Eurythmics, Dejvid Gilmor, Erik Klepton, Fredi Merkjuri i drugi. Tom Odel i Sem Smit su prvi muškarci kojima je uručena nagrada BRIT Critic Choice posle petogodišnje serije izuzetnih dama: Adele, Ellie Goulding, Jessie J i Emeli Sande.
Engleski pevač trenutno priprema nove pesme koje publiku očekuju već na proleće u okviru turneje “Forest Live” gde će sa njim nastupati Robert Plant i Paloma Fejt. I dalje je aktuelan njegov poslednji hit singl “Real Love”, obrada istoimene pesme Džona Lenona, sa kojom je ove zime osvajao evropske top liste i pridružio je nizu svojih romantičnih pesama kao što su “I Know”, “Grow Old With Me”, “Hold Me” i druge.

Autor: 021.rs