Početna Kultura Treći po redu festival “Dobro došli na Naselje”

Treći po redu festival “Dobro došli na Naselje”

0

dobro dosli na naselje

Treći po redu festival “Dobro došli na Naselje” održaće se u subotu, 1. oktobra na Novom naselju, na posetiocima dobro poznatoj lokaciji, a to je livada između ulica Bate Brkića i Braće Dronjak.

Program počinje u 10 časova, a na festivalu će se naći različiti sadržaji poput predstava, muzičkih performansa, radionica, izložbi, instalacija, raznovrsnih izlagača, sportskih aktivnosti, plesnih tačaka i mnogih drugih iznenađenja. Između ostalih, na festivalu “Dobro došli na Naselje 3”, učestvovaće i Lutkarska trupa “Zvezdice” (pobednici 20. Festivala lutkarstva osnovnih škola Srbije), dobro poznata novosadska “Čarolija Berberaj” sređivaće frizure svim posetiocima, dok će Invicta Bike Shop ponuditi besplatan mini servis bicikala. Takođe, mališani će imati prilike da se vrate nekoliko hiljada godina unazad uz Dino Park i Haos Animatore, timske igre predstaviće Adrenalin Park, a od 18 časova nas očekuje koncert Trija Ananda i njihovih gostiju. Konkurs za učešće na festivalu trajao je više od dve nedelje, a preko 50 prijava je pristiglo na adresu organizacije.
Projekat je podržala Gradska uprava za kulturu, a celokupan program i satnica nalaze se na facebook stranici “Novo kulturno naselje”.

Program

“Dobro došli na Naselje” je porodični festival na kom su zastupljene različite vrste umetnosti, radionice, edukacije, i prevashodno je namenjen neafirmisanim umetnicima, kao i različitim uzrastima, kojim je udruženje Novo kulturno naselje i počelo svoje aktivnosti 2014. godine. Kroz festival je do sada prošlo više stotina umetnika, a posetilo ga nekoliko hiljada ljudi, i predstavlja jednu od najdražih manifestacija ne samo građana Novog naselja, nego celog Novog Sada.
Ulaz na festival je besplatan, ali je osmeh obavezan!

Autor: NsHronika