Početna Sport Novi Sad dobija Akva park 2018. godine

Novi Sad dobija Akva park 2018. godine

akva_park_700

Novosadska vlast nije odustala od izgradnje Akvaparka kod Spensa, a procenjena vrednost ove investicije je preko 600 miliona dinara. Naime, prilikom poslednjih izmena planova poslovanja Spensa, kada su izdvojena dodatna sredstva za uređenje sadržaja na Sajmištu, u planu je napomenuto da se u 2017. godini planira izdvajanje prvih šest miliona dinara za projektovanje Akva parka. U istom aktu se navodi da bi izgradnja Akva parka trebalo da počne 2018. godine.

“U 2018. godini planiraju se sredstva od 600 miliona dinara za izgradnju Akva parka u skladu sa ciljem, misijom i vizijom razvoja Spensa, a u želji da zabavno rekreativni sadržaji budu dostupni građanima Novog Sada i drugim posetiocima grada”, navodi se u planu poslovanja Spensa.

Zanimljivo je i da se iz ovoga vidi da lokalna vlast planom za Akva Park nije odustala od Spensa kao sportskog i poslovnog centra iako je pre samo nekoliko meseci pored ovog objekta prodala plac namenjen za gradnju tržnog centra znatno većeg od Spensa.

Kažimo još da je poslednjim izmenama u planu poslovanja Spensa za ovu godinu iz budžeta Grada dato šest miliona dinara za Sajmište i to konkretno za projektovanje revitalizacije celog tog prostora, odnosno odbojkaških i fudbalskog terena i staze za trčanje, gradnju prve faze teretane na otvorenom i rekonstrukciju dečijeg igrališta.

Autor: 021.rs