Početna Kultura Tribina “Izbeglička kriza – u tuđim cipelama”

Tribina “Izbeglička kriza – u tuđim cipelama”

0

stav-ulice

U kafeu “Pero” u Novom Sadu u subotu 31. oktobra, sa početkom u 14 časova, održaće se tribina i akcija prikupljanja pomoći pod nazivom “Izbeglička kriza – u tuđim cipelama”.
U razgovoru će učestvovati Jovana Vinčić – Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila, Dobrila Marković – Novosadski humanitarni centar, Slavica Ranisavljev – Udruženje mladih za društveni aktivizam i Vanja Đurić – novinarka Radio televizije Vojvodine.

Moderator tribine biće Željko Stanetić iz Vojvođanskog građanskog centra.

Učesnici će pokušati da odgovore na pitanja kako približiti problematiku izbegličke krize građanima, kakvo je trenutno stanje na terenu (Subotica, Kanjiža, Beograd, Preševo, Berkasovo), da li je moguće predvideti razvoj situacije, šta građani i građanke mogu da urade i kako da pomognu i drugo.

Za vreme trajanja tribine prikupljaće se pomoć, a potrebna je topla garderoba (odeća, obuća, kape, rukavice, jakne, kaputi, kabanice), flaširana voda, konzervirana hrana, higijenski ulošci za žene, pelene za decu, vlažne maramice i slično.

Prikupljena pomoć biće upućena u roku od nekoliko dana na lokacije na kojima je ona najpotrebnija, navodi se u pozivu.

Tribinu organizuju Vojvođanski građanski centar, Balkan Idea, Kolping centar Srbije, Udruženje mladih za društveni aktivizam, Novosadska biciklistička inicijativa, Volonterski centar Vojvodine i Kafe “Pero”.

Autor i foto: RTV