Početna Sport Realizacija glavni problem Novosađana

Realizacija glavni problem Novosađana

0

fudbaleri vose

Nagovestili su fudbaleri Vojvodine da ih u duelu s Kolubarom u okviru šesnaestine finala Kupa očekuje težak posao, s ozbiljnim suparnikom. Iako su Lazarevčani pri dnu tabele u prvenstvenom karavanu Prve lige, v.d. šef stručnog štaba Novosađana Goran Šaula naglasio je da ta ekipa vredi mnogo više od trenutnog plasmana i da će njegovi učenici morati da se pomuče da izbore prolazak u naredno kolo najmasovnijeg takmičenja.
Crveno-beli su ostvarili primarni cilj i plasirali su se u osminu finala Kupa, ali ne verujemo da je Šaula mislio da će to učiniti tek posle izvođenja penala. Posle 90 minuta rezultat je bio 0:0, iako je Vojvodina od 48. minuta na terenu imala igrača više.

To, međutim, superligašu nije pomoglo da savlada golmana Rankovića, iako je imao potpunu kontrolu igre, pa je odluka pala posle šuteva s bele tačke. I ponovo je junak pobede bio golman, veteran Srđan Žakula (36), koji je zaustavio udarce domaćih igrača u petoj i šestoj seriji.

“Ne mislim da je to nešto posebno, ali mi je, ipak, drago što sam doprineo našem prolasku u dalje takmičenje u Kupu Srbije. To je već treći put od kada sam član Vojvodine da sam na ovaj način učestvovao u ostvarenju cilja. Imao je domaćin u petoj seriji i šut za pobedu, ali sam baš tada pročitao nameru izvođaća i uhvatio mu „živu” loptu. I pre toga, u trećoj i četvrtoj seriji, dirao sam lopte, ali se ispostavilo da sam najbolje reagovao u odlučujućim momentima”, skromno je konstatovao Žakula.

Da li je postojala i doza straha pred udarac u petoj seriji?

“Ne može se to nazvati strahom, ali svakako da je postojala nelagoda zbog saznanja da bismo mogli da ispadnemo. Srećom, nije se to dogodilo, promašaj Ivanića iz prve serije nije bio presudan i mogu da kažem da sam ova dva udarca zaustavio i zbog kapitena, baš kao i zbog svih ostalih saigrača. Nisam još potpuno spreman da bih mogao da branim čitavu utakmicu zbog povrede primicača s kojom sam kuburio, pa ne mogu da šutnem loptu, ali sam bio dovoljno skoncentrisan u penal seriji. Sada je ispalo dobro i nadam se da u ovoj sezoni više neću morati da branim penale, već da ćemo na vreme rešavati pitanje pobednika”.

Vojvodina je odigrala i petu utakmicu zaredom u kojoj njeni igrači nisu zatresli mrežu rivala. Doduše, pobedili su Novosađani OFK Beograd na svom terenu (1:0), ali je tada jedini pogodak bio autgol protivničkog igrača Ignjatijevića.

“Poljuljani smo malo i to se oseti u našoj igri.Posebno je teško kada igrate s rivalom poput Kolubare, koji se, posebno u drugom poluvremenu, povukao u svojih 16 metara. Očigledno je da našim igračima nedostaje samopouzdanje, ali dobro treniramo i ubeđen sam da će stvari doći na svoje mesto. Već u utakmici s Čukaričkim, u nedelju, moramo da pobedimo, a to znači da će i neko od naših igrača savladati golmana tima iz Beograda”, nada se iskusni golman.

Goran Šaula ovako je video prolazak Voše u osminu finala:

“Rekao sam i u najavi da nas čeka ozbiljan rival koji ima dosta superligaških igrača u svom sastavu i koji zna da se brani. Mi smo od početka do kraja utakmice imali kontrolu igre, mnogo veći posed lopte, ali nam yombast teren nije dozvoljavao da igramo brže i tečnije. Napravili smo nekoliko promena u timu, jer nas uskoro čekaju novi izazovi. Dinga nije igrao dva meseca, računamo da će nastupiti u nedelju pošto je Rosić akumulirao žute kartone i neće biti u kombinaciji za duel s Čukaričkim. Odmorili smo Nastića, utakmicu je počeo Stamenić umesto Vukčevića i sve to bilo je u funkciji pripreme susreta na Banovom brdu”.

Ekipa ima mnogo muke u realizaciji?

“Mi stalno razgovaramo s igračima o tome i mislim da su te priče donele rezultat što se tiče igre u odbrani, gde smo takođe imali dosta problema. U Lazarevcu smo često šutirali na gol, Ivanić je pogodio prečku, dakle stvaramo šanse. Problem je najverovatnije u nedostatku samopouzdanja, a ono se vraća pobedama i golovima. Sve je to povezano… Igrali su svi napadači na koje možemo da računamo, dakle Ožegović, Mrdaković, Pavkov, sada malo i Džon-Meri Uzuegbunam, ali sve to vam ne garantuje da ćete postići gol. Najvažnije je to da smo prošli Kolubaru i još nas tri utakmice čekaju do finala”.

Sledi još teže gostovanje Čukaričkom u Beogradu?

“Ne vidim zbog čega je Čukarički jači i bolji rival od Voždovca. I jedni i drugi imaju dobre igrače i biće nam isto teško. Videćemo na koga ćemo moći da računamo, jer je Maksimović dobio udarac, malo se povredio i Puškarić, Sekulić nije trenirao proteklih dana. Mrdaković je počeo da trenira i videćemo ovih dana na koga ćemo sve moći da računamo. U svakom slučaju, samo dobri rezultati mogu da poprave atmosferu, pobeda, pa i remi protiv Čukaričkog bili bi dobar rezultat. Svaki bod je važan, mi ćemo ići da pobedimo u Beogradu, a videćemo u kom pravcui će utakmica otići”, zaključio je Šaula.

Sreću smo zaslužili

O odluci da u 90. minutu susreta u Lazarevcu u igru uvede specijalistu za odbrane penala Srđana Žakulu Šaula je rekao:

“Pričali smo pre utakmice o tome da utakmica može da ode u pogrešnom pravcu, a to je bio i remi u Lazarevcu, pa smo se dogovorili da uvedemo Žakulu u 90. minutu. Odradio je svoj posao i rekao sam mu jedino, uz čestitke, da je mogao da zaustavi udarce u drugoj i trećoj seriji, a ne tek na kraju. Penali su lutrija i stvar sreće, a mi smo sreću zaslužili i prošli dalje”.

Autor: Dnevnik