Početna Kultura U Novom Sadu danas počinju “Dani Brazila”

U Novom Sadu danas počinju “Dani Brazila”

0

U Novom Sadu danas počinje 8. međunarodni festival “Dani Brazila – novosadski samba karneval”, koji će trajati do 13. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi, plaži Štrand, plesnoj školi Allegro i u centru grada.

Organizatori navode da će centar Novog Sada plesati u ritmu sambe u nedelju, 13. avgusta od 19 sati, kada će tradicionalna karnevalska povorka festivala “Dani Brazila” krenuti sa Trga Republike, prodefilovati kroz Zmaj Jovinu ulicu i performans završiti na Trgu slobode.

Živopisna, dinamična, u ritmu tradicionalnih brazilskih udaraljki, karnevalska povorka predstavlja najimpresivniji deo novosadskog samba karnevala kojim se svake godine, poslednjeg dana festivala, zaokružuje program i slavi brazilska kultura, umetnost i sport na ulicama Novog Sada“, kažu organizatori.

Tokom sva tri dana festivala, kako najavljuju, održavaće se radionice iz oblasti samba perkusija, samba i afro-latinskog plesa i kapuere, a festival će i ove godine ugostiti učesnike radionica i karnevala koji dolaze iz Rusije, Italije, Austrije, Danske, Mađarske, Hrvatske, Slovenije.

Izvor: RTV
Foto: Dani Brazila