Početna Kultura Uručene stipendije Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih

Uručene stipendije Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih

0

Vanja Vucenovic Stipendije  (1)

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović uručio je ugovore dobitnicima stipendije Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih “Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin”. Upravni odbor Fonda je raspisao Konkurs za dodelu stipendija solo pevačima i pijanistima korepetitorima za školsku 2015/2016. godinu i, nakon završene konkursne procedure, a na predlog Stručne komisije, doneo odluku da se dodeli 12 stipendija.

Vanja Vucenovic Stipendije  (2)

Reč je o učenicima Muzičke škole “Isidor Bajić” u Novom sadu i to Marku Aleksiću, Milanu Perišiću, Marini Santrač, Neveni Tatomirović i Jovani Filipović. Stipendije su dodeljene i studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu, Odsek muzička umetnost, grupa solo pevanje, i to Svjetlani Đokić, Aleksandri Pletikosić, Nikolini Pušara, Hristini Spasić i Milici Strahinić, kao i studentima Odseka muzička umetnost, grupe klavir i to Stefanu Jančiću i Kaji Mandić Plavšić.

Vanja Vucenovic Stipendije  (3)

Fond za unapređenje vokalne umetnosti mladih “Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin” afirmiše stvaralaštvo mladih ljudi i daje im podsticaj da još bolje i više rade. Na taj način oni doprinose podizanju nivoa kvaliteta umetnosti i kulture prevashodno u Novom Sadu, ali i u našoj zemlji – istakao je Vanja Vučenović i poželeo stipendistima mnogo uspeha u daljem stvaralaštvu i u životu.

Vanja Vucenovic Stipendije  (4)

Nakon svečanog uručenja stipendija nagrađeni učenici i studenti održali su koncert. Inače, pravo učešća na Konkursu imaju učenici muzičke škole, srednjoškolskog uzrasta i studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu, muzičkog odseka vokalnog smera i pijanisti-korepetitori.

Vanja Vucenovic Stipendije  (6)

Melanija Bugarinović (1903 – 1986), prvakinja Beogradske i Bečke opere, 1978. godine zaveštala je Gradu Novom Sadu svu pokretnu i nepokretnu imovinu, uz uslov da se osnuje fond koji će stipendirati talentovane učenike Srednje muzičke škole i studente Akademije umetnosti u Novom Sadu, vokalnog smera i pijaniste-korepetitore, kao i da se organizuju manifestacije mladih vokalnih umetnika u oblasti klasične muzike.

Vanja Vucenovic Stipendije  (5)

Vanja Vucenovic Stipendije  (7)

Izvor: RTV
Foto: Vanja Vučenović / Facebook