Početna Sport Dragoslav Vuković blokirao račun FK “Vojvodine”

Dragoslav Vuković blokirao račun FK “Vojvodine”

0

stadion Vojvodine iz vazduha - Copy

Račun “Vojvodine” ponovo je blokiran jer je nekadašnji član Upravnog odbora kluba Dragoslav Vuković putem menice skinuo sa računa 729.000 evra.

Da, upravo sam to uradio. Jer, dogovaramo se već dve i po godine, mnogo novca je prošlo kroz njihove ruke, ali ja od toga nisam imamo nikakve vajde. Oni su radili u stilu “lako ćemo”, nisu uplatili ni dinar od duga i ja sam sada samo iskoristio svoje pravo – bio je jasan Vuković juče u razgovoru za “Novosti”.

Optužuju vas da ste zloupotrebili menicu i protivpravno prisvojili taj novac?

– Kako ja mogu da zloupotrebim menicu koju su oni izdali u slučaju da mi ne isplate dug. A nju je potpisala ova uprava. Ta priča je u najmanju ruku neozbiljna pošto je falsifikovanje krivično delo, a i da hoćeš ne možeš da to uradiš. Jer, da bi pustio menicu moraš da odeš u banku i kada ona izda potvrdu, tek onda je menica verodostojna. I može da je overi samo vlasnik, nikako komšija!

Vi ste na sudu već dobili taj spor?

– Naravno, i sve je kristalno jasno. Sve se tačno zna, i za koliko je Sergej Milinković-Savić prodat, što se može proveriti u UEFA, i da meni pripada 50 odsto. Cela ta priča datira od 14.8.2014, a ako se vratite u nazad, možete da vidite da sam ja predviđao i izjavljivao da će Sergej vredeti 10 miliona evra, što se prošle godine i obistinilo.

Sadašnji predsednik Šćepanović kaže da će pokušati da se sporazume s vama?

– Tu sam, spreman da prihvatim svaki konstruktivan predlog. Ali, meni su se samo najavili a onda od ponedeljka se niko nije javio. Sve je na članovima uprave Vojvodine, oni moraju da povuku prvi potez, a ja im, ponavljam, stojim na raspolaganju. I to je, bar za sada, sve što imam da kažem na tu temu.

U medijima se pojavljivalo da je Vuković s računa Vojvodine skinuo 525.000 evra i da je to veća suma od one koja mu se duguje.

Ne, ja sam podigao tačno 729.000 evra, a duguje mi se daleko više – tvrdi Vuković.

Izvor: Novosti
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications